Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σαλάτα του Καίσαρα Νο.05 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τετάρτη, 08/06/16
Υλικά
  • 300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • 200 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 αυγά βραστά κομμένα στα τέσσερα
  • 1 σαλάτα φριζέ
  • 1 μαρούλι
  • 2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα
Για το ντρέσινγκ:
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Πλένετε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας και του μαρουλιού, τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.
  • Τα βάζετε σε μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτετε το σέλινο, το ζαμπόν και τη γραβιέρα.
  • Ανακατεύετε ελαφρά.
  • Από πάνω βλαζετε κυκλικά τις φέτες των αυγών. Χτυπάτε στο μικρό μπλέντερ το λάδι με το ξίδι, τη μαγιονέζα, το μαϊντανό, το σκόρδο και λίγο αλάτι μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια ελαφριά σάλτσα.
  • Περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ αυτό και πασπαλίζετε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σαλάτα αυτή με κρουτόν ή χοντροκομμένα καρύδια που ταιριάζουν με το τυρί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1672
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/06/16 )