Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Aρνάκι με μελιτζάνες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από fabiulus   
Παρασκευή, 10/06/16
Υλικά
  • 1 κιλό κρέας πρόβειο κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 5 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ½ ποτήρι πολτό φρέσκιας ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κοφτό κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών (μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο).
Εκτέλεση
  • Πλένουμε σχολαστικά τα κομμάτια του κρέατος, ιδιαίτερα στα σημεία που έχει κοπεί το κόκκαλο για να απομακρύνουμε τα ενοχλητικά κοκκαλάκια. Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του. Όταν στεγνώσει, προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τομάτα, τα καρυκεύματα, αλάτι και αρκετό βραστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει.
  • Στο μεταξύ κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες ή σε στρογγυλά κομμάτια και τις περνάμε από το τηγάνι, όπου έχουμε βάλει δύο κουταλιές λάδι και δυνατή φωτιά για να ροδίσουν γρήγορα. Τις βάζουμε κι αυτές στην κατσαρόλα με το κρέας. Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα. Σείουμε την κατσαρόλα αλλά δεν ανακατεύουμε με κουτάλα από τη στιγμή που θα βάλουμε τις μελιτζάνες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1245
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/06/16 )