Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Pancakes Νο.06 (πορτοκάλι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Jabe   
Κυριακή, 12/06/16

Η συνταγή ανήκει στην κυρία Μαρία - Ειρήνη Χωριανοπούλου. Μ' αυτή τη συνταγή, κέρδισε το 4ο βραβείο στο διαγωνισμό μαγειρικής για junior chefs. 

Υλικά
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ασπράδι
  • 3 κουταλιές καθαρό βούτυρογια τη σάλτσα
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι σε φέτες
  • 3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές βούτυρογια το πασπάλισμα
  • 25 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
  • Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα με το γιαούρτι. Ρίξτε το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να γίνει λείος χυλός. Χτυπήστε το ασπράδι σε μαρέγκα που να στέκεται. Ανακατέψτε απαλά μέσα στο χυλό τη μισή μαρέγκα.
  • Σ' ένα μικρό τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο. Ρίξτε μέσα το μισό χυλό και τηγανίστε τον, να ροδίσει και από τις 2 πλευρές, κατόπιν ρίξτε τον υπόλοιπο χυλό και τηγανίστε κατά τον ίδιο τρόπο.
  • Μεταφέρετε τις τηγανίτες σε ζεστά πιάτα.
  • Ετοιμάστε τη σάλτσα. Ζεστάνετε το βούτυρο σ' ένα τηγάνι, βάλτε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και το χυμό και όταν αρχίσουν να βράζουν, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και συνεχίστε, κουνώντας το τηγάνι δεξιά, αριστερά, να καραμελωθούν.
  • Τοποθετήστε τις φέτες πορτοκαλιού επάνω από τις τηγανίτες και περιχύστε με τη σάλτσα.
  • Πασπαλίστε με την τριμμένη κουβερτούρα και σερβίρετε αμέσως.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 3633
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/06/16 )