Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες
Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από mgarbi   
Κυριακή, 19/06/16
Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες

Εκτός από τον κλασσικό τρόπο μαγειρέματος, έχουμε να σας προτείνουμε μία πιο σπέσιαλ πρόταση μαγειρέματος του γνωστού ελληνικού παραδοσιακού ζωντανού για να το τρώνε όλοι... και να το ξαναθέλουν...

Υλικά (για 6-7 μερίδες):
  • 1,5-1,7 κ. κατσικάκι (μπούτι) κομμένο σε μερίδες...
  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις...
Εκτέλεση
  • Πλένουμε πολύ καλά το κρέας μας και το κόβουμε σε μερίδες, αν δε μας το έχει κόψει ήδη... ο κρεοπώλης μας.
  • Τ' αφήνουμε να στραγγίξουν...
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι για να κάψει...
  • Προσθέτουμε το κρέας μας και το σοτάρουμε καλά απ' όλες τις πλευρές.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε και αυτό.
Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες
  •  Στη συνέχεια, προσθέτουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα να καλύπτει εντελώς το κρέας και βράζουμε για καμιά μίαμισυ ώρα περίπου..., (το κρέας μονάχα).
  • Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του βρασίματος, ελέγχουμε για νερό αν χρειάζεται... και συμπληρώνουμε μονάχα με ζεστό νερό.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες.
  • Τις αλατοπιπερώνουμε και έλεγχο για νερό αν χρειάζεται...
Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες
  • Βράζουμε για κανά μισάωρο περίπου μέχρι να βράσουν οι πατάτες.
  • Εν τω μεταξύ έχουμε στύψει τα λεμόνια μας.
  • Διαλύουμε στο χυμό λεμονιού το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι με το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακινούμε...
  • Το αφήνουμε να πάρει μια - δυο βράσεις μέχρι... να δέσει η σάλτσα μας.

Καλή Επιτυχία!

Κατσικάκι λεμονάτο με πατάτες

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1422
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 27/06/16 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός