Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Κέικ αλμυρό, με μόλις 5 υλικά
Κέικ αλμυρό, με μόλις 5 υλικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 01/10/16
__425_25

Αυτή η συνταγή έχει πολλά ονόματα στο εξωτερικό. Strata,αλμυρό γαλλικό τόστ, πρωινό κατσαρόλας, πουτίγκα ψωμιού.Ειλικρινά το όνομα δεν έχει καμία σημασία! Όπως έλεγε και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στην Ελληνική ταινία χτυποκάρδια στα θρανία, «δεν θέλω να το μάθω, θέλω να το φάω!».

Θα χρειαστείτε μόνο 5 υλικά που συνήθως τα έχετε το ψυγείο σας και θα έχετε ένα καταπληκτικό έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε μαζί με τους φίλους σας όλες τις ώρες! Ελάτε να το φτιάξουμε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:
  • 300gr ψιλοκομμένο μπέικον
  • 6 αβγά
  • 1¼ της κούπας γάλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 7 κούπες μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους των 2 εκατοστών
  • 2 κούπες τριμμένο τυρί cheddar (ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί σας αρέσει)
  • Μαϊντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας μπέικον στην άκρη και σωτάρεται το υπόλοιπο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ώσπου να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  • Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα, τα αβγά και το αλατοπίπερο.
  • Σ' ένα σακουλάκι που κλείνει ή σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κομμένο σε κύβους μπαγιάτικο ψωμί, το μείγμα των αβγών, την 1½ κούπα τριμμένου τυριού και το σωταρισμένο μπέικον. Ανακατέψτε καλά, κλείστε το και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180ºC.
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή μια φόρμα (21cm), ρίξτε μέσα το μείγμα του ψωμιού και πατήστε το με τα χέρια σας να πάει παντού. Ρίξτε από πάνω στο μπέικον που έχετε κρατήσει και το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήστε για 25 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 10 λεπτά ακόμα ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Πριν το ξεφορμάρετε, αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό και απολαύστε!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1218
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 12/11/16 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός