Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Διατροφή arrow Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsi µας βοηθούν
Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsi µας βοηθούν Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 23
Έχει υποβληθεί από vago   
Παρασκευή, 13/07/07
Μπορεις να καθαρίσεις µια τουλέτα :Καταßρέξτε µε ένα κουτάκι Coca- Cola την λεκάνη της τουλέτας . 1 ώρα µετά θα λάµπει από καθαριότητα . Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κιλήδες από τις πορσελάνες .  

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας : Τρίψτε τον προφυλακτήρα µε ένα τσαλακωµενο αλουµινοχαρτο, ßουτηγµένο στην Coca- Cola

Καθαριστε τους πόλους της µπαταρια του αυτοκινητου από την διάßρωση :
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca - Cola πάνω στους πόλους της µπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάßρωση

Η σκουριά φεύγει µε την πρωτη :
Απλώστε ένα πανί ßουτηγµένο στην Coca - Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διαστηµα

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκε από γράσσο, µαζί µε απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca - Cola/ Pepsi θα ß oηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρµπρίζ σας Αυτό το κατασκέυασµα το πίνουµε! Φυσικά το χρησιµοποιούµε για να καθαρίζουµε και τους λεκέδες µας.  Και πληρώνουµε γι'αυτό! Σωστά?

Πληροφορικά:
Ο µέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώµα µας σταµατάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο µέσα από τα ούρα µας, εξαρτώµενο όµως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαµßάνει. Το διαλυµένο ασßέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιµοφόρα αγγεία, το δέρµα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά µε αποτέλεσµα την δηµιουργία της πέτρας στα νεφρά.  Τα αναψυκτικά δεν άχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση µε τις ßιταµίνες και το φυσικό νερό). Εχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιµούν να πίνουν ένα αναψυκτικό µετά από κάθε γεύµα. Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο? 

Το αντίκτυπο ?
Το σώµα µας έχει µία ενδεικτική τιµή 370  για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύµων. Η θερµοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ µικρότερη από 37, µερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερµοκρασίας έχει σαν αποτέλεσµα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύµων και να δηµιουργεί stress στο χωνευτκό µας σύστηµα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγµατικότητα το φαγητό ζυµώνεται. Το ζυµωµένο φαγητό προκαλέι δυσοσµία, αέρια, αποσύθεση και δηµιουργεί τοξικά, τα οποία αποροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε µέσα στο αίµα απ'όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώµα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών ßοηθάει στην δηµιουργία διαφόρων αρρωστιών. 

Μερικά παραδείγµατα:
 
Πρίν µερικούς µήνες , έγινε ένας διαγωνισµός στο πανεπιστήµιο Delhi «Ποιος θα πιεί την περισσότερη   Coke ?" Ο νικητής ήπιε 8 µπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερßολική δόση «µελανικής διοξύνης» στο αίµα του και µη επαρκής οξυγονόσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστηµίου.  Κάποιος έßαλε ένα σπασµένο δόντι σε ένα µπουκάλι Pepsi όπου µετά από 10 ηµέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα µόνο ανθρώπινα όργανα που µένουν άθικτα αρκετό καιρό µετά από τον θανατό µας. Φαντάστειτε τι µπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα εντερά σας και στο εσωτερικό του στοµάχου σας που καταλήγει!  Θερµή παράκληση προς όλους:  Στείλτε αυτό το µήνυµα σε όλους τους φίλους σας έτσι ώστε να αυξήσουµε την ενηµέρωση για το τι είναι τελικά τα αναψυκτικά
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 30334
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 13-08-2007 00:35
 
ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ 
ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ!ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ 
ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 
ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ 
ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
 
2. 08-09-2007 01:34
 
Το φωσφορικό οξύ χρησιμοποιείται ως συστατικό o ξίνισης. Η κόλα είναι ένα πολύ όξινο ποτό, πιο όξινο από τα γνωστά όξινα προϊόντα όπως ο χυμός λεμονιού ή το ξύδι. Δεδομένου ότι η κόλα περιέχει επίσης είτε ζάχαρη είτε γλυκαντικές ουσίες, δεν αντιλαμβανόμαστε την οξύτητα καθώς η γλυκιά γεύση καλύπτει την όξινη γεύση. Τα λεμόνια περιέχουν πολύ λιγότερη ζάχαρη και έτσι έχουν πιο όξινη γεύση. Το οξύ είναι επίσης υπεύθυνο για την αντιοξειδωτική επίδραση της κόλας. 
 
Γιατί το φωσφορικό οξύ χρησιμοποιείται δεν είναι σαφές, οι περισσότερες συνταγές είναι ακόμα μυστικές. Λόγω της οξύτητας μικροοργανισμοί όπως οι μύκητες και τα βακτηρίδια δεν είναι σε θέση να αναπτυχθούν, έτσι το οξύ ενεργεί επίσης ως συντηρητικό. Το οξύ θεωρείται επίσης ως ευχάριστη και αναζωογονητική γεύση. Άλλα οξέα μπορούν να προκαλέσουν την ίδια αίσθηση, εντούτοις, η διαδεδομένη χρήση του φωσφορικού οξέος οφείλεται πιθανώς στο γεγονός ότι όταν αναπτύχθηκε το ποτό (στο 19ο αιώνα) το φωσφορικό οξύ ήταν φτηνό και εύκολο να βρεθεί.
 
kate
3. 13-02-2008 20:29
 
ισχύει και για τα light αναψυκτικα?
 
cat
4. 14-02-2008 09:48
 
Και ισχύει για όλα τα αναψυκτικά, πορτοκαλάδες, γκαζόζες, σόδες, ή μόνο για την κόλα;;
 
arhontia
5. 05-08-2008 13:48
 
όταν πήγα στην Γαλλία έβλεπα σε εστατόρια όλα τα παιδάκια με 1 μεγάλο ποτήρι κόκα κόλα στο χέρι...μα καλά και στα μωρά κόκα κόλα;;δεν ξέρουν ότι είναι πολύ επικίνδυνη;!;! :eek :( :upset :x :?
 
melinaki
6. 04-01-2009 19:38
 
συμφωνώ ότι η κοκα κόλα είναι εθιστική αλλά κορίτσια είναι φάρμακο για την διάρροια.Όταν έχουμε διάρροια μιά κόκα και θεραπεύομαστε!!
 
xghealth
7. 02-05-2011 23:51
 
για την διαρροια οι γιαγιαδες μας ελεγαν αλλα! κοκα κολα πρεπει να πινουμε, ελεος ρε παιδια! 
Για διαρροια, χυμο 1/4 η 1/2 λεμονιου με μιση κουταλιτσα του γλυκου καφε ελληνικο, κ τελος αμεσο!!!!!!!!! 
χαχαχα, ακου κοκα κολα οξινη, εχουμε κ λεμονακια καλα μου παιδακια!
 
mitsakos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 14/07/07 )