Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά με φρούτα arrow Μηλόπιτα Νο.34 (παραδοσιακή συνταγή Νάουσας)
Μηλόπιτα Νο.34 (παραδοσιακή συνταγή Νάουσας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 19/07/16
Υλικά:
  • 7 μέτρια μήλα
  • 1 βιτάμ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια
  • 6 αυγά
  • 6 φλιτζάνια του καφέ αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικεν
  • 6 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό
  • άχνη ζάχαρη και κανέλλα για στόλισμα
Εκτέλεση:
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ταψί Νο38 βάζουμε το βιτάμ την κανέλα και τη ζάχαρη τοποθετώντας τα στο φούρνο, ενώ προθερμαίνετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμαι από το κέντρο τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τις ροδέλες στον πάτο του, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Κόβουμε χοντροκομμένα καρύδια και αμύγδαλα και τα βάζουμε στα κενά από τις ροδέλες του μήλου. Το αφήνουμε για λίγο ακόμη στον φούρνο.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ασπράδια από τα αυγά, ρίχνουμε σιγά σιγά τους κρόκους το αλεύρι, το μπέικιν και το χλιαρό νερό ανακατεύοντας για 3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
  • Αμέσως μετά ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε το γλυκό για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την μηλόπιτα για 3-5 λεπτά να κρυώσει.
Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια πιατέλα ρίχνουμε πάνω από την μηλόπιτα την άχνη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2795
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/09/16 )