Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τζαλέτια (Κερκυραικό γλυκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Σάββατο, 20/08/16
Υλικά:
  • Καλαμποκάλευρο
  • Μαγιά
  • Νερό
  • Αλάτι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  • Βραζουμε λιγο νερο στο οποιο λιωνουμε τη μαγια. Κοσκινιζουμε το αλευρι και προσθετουμε το νερο με τη μαγια και το αλατι. Ανακατευουμε καλα μεχρι να γινει χυλος, σχετικά πυχτός.
  • Οταν καψει το λαδι φτιαχνουμε τα τζαλετια χρησιμοποιωντας ενα γεματο κουταλι της σουπας ζυμη. Οταν ειναι ετοιμα (να εχουν παρει χρωμα) τα βαζουμε σε πιατο με χαρτι κουζινας να απορροφηθει το λαδι και σχεδον αμεσως τα μεταφερουμε σε μια πιατελα. Τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη και αν θελουμε κανελα.

Τρωγονται ζεστα.

Για τη ζυμη μπορουμε να χρησιμοποιησουμε 3/4 αλεύρι κ μονο 1/4 καλαμποκάλευρο

Αντι για νερο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε χυμο πορτοκαλι.

Στη ζυμη μπορουμε να προσθεσουμε σταφιδα (τη μικρη μαυρη) την οποια εχουμε προηγουμενως μουσκεψει.

Οπως βλεπετε η συνταγή είναι χωρίς ποσότητες. Η εμπειρια μου καθε φορα με οδηγαει, απλα σας περιγραφω το γλυκο. Ρωτηστε οτι θελετε


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1904
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 06/09/16 )