Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαρίδες με καυτερή σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από qabak   
Παρασκευή, 02/09/16
Υλικά
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη
  • 1 κουταλιά κορνφλάουερ
  • 50 γρ. βλαστάρια μπαμπού σε φέτες (υπάρχουν σε κονσέρβες)
  • 2 κουταλιές γλυκιά τσίλι σως
  • 2 κουταλιές σόγια σως
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα κεφάλια.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερόριζα και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε τα βλαστάρια μπαμπού.
  • Διαλύουμε σε 3 κουταλιές νερού το κορνφλάουερ, την τσίλλι σως και την σόγια σως και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.
  • Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να δέσει.

Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι και γαρνίρουμε με φύλλα φέσκου βασιλικού.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 1837
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 10/09/16 )