Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γίγαντες με παστουρμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Τρίτη, 20/09/16
Υλικά
  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 250 γρ. παστουρμά ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κιλό ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους
    ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αφήστε τους γίγαντες να σταθούν 12 ώρες μέσα σε νερό που να τους σκεπάζει. Στραγγίστε και βράστε τους 30′ σε αλατισμένο νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να γίνει διάφανο.
  • Προσθέστε τον παστουρμά και συνεχίστε το σοτάρισμα για 2′.
  • Στραγγίστε τους γίγαντες, ρίξτε τους στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατέψτε 5′ επάνω στη φωτιά. Προσθέστε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. 
  • Σκεπάστε και σιγοβράστε 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια και να χυλώσει η σάλτσα.

Ισως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστή ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3569
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 04-10-2021 18:13
 
Καταπληκτική συνταγή! Καλό χειμώνα!
 
mantemi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 12/11/16 )