Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σάλτσα Barbeque Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τετάρτη, 11/01/17
Δεν πρόκειται ακριβώς για την καθαρά αμερικάνικη "BBQ sauce", αλλά για ένα υβρίδιο με πολλαπλές χρήσεις...
Υλικά:
  • Κόκκινο κρασί
  • Ξύδι
  • Μουστάρδα
  • Πολτός ντομάτας
  • Σάλτσα σόγιας
  • Πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • Ζάχαρη
  • Σκόρδο (καθαρισμένες σκελίδες)
    (όλα σε ίσες περίπου ποσότητες, και φτιάχνετε όσο θέλετε).
Εκτέλεση:
  • Πανεύκολη. Χώστε τα όλα στο μπλέντερ και δώστε τους να καταλάβουν μέχρι να αποκτήσει το μίγμα ομοιόμορφη και κρεμώδη υφή.
Εφαρμογές:
  • Κατ'αρχήν, για ψητό κρέας στα κάρβουνα. Στην περίπτωση αυτή, καλή προετοιμασία είναι να βάλετε τα κομμάτια του ωμού κρέατος σε ένα μπώλ μαζί με τη σάλτσα, να ανακατέψετε καλά και να τα αφήσετε για καμιά ώρα έτσι πρίν τα ψήσετε (δηλ. να γίνουν μαρινάτα...)
  • Επίσης, ανακάλυψα ότι, λόγω της γλυκόξινης γεύσης της, αυτή η σάλτσα σας δίνει μια καλή βάση για γλυκόξινο χοιρινό (όχι το αυθεντικό κινέζικο, αλλα μια καλή προσομοίωση). Στην περίπτωση αυτή, κόβετε το χοιρινό σε κύβους, και το ρίχνετε σε ένα μπώλ να μαριναριστεί με δύο σφηνάκια βότκα (ναι, βότκα) και 2 αυγά χτυπημένα πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο σπορέλαιο, λίγη σάλτσα σόγιας και κάμποσο σουσάμι. Οταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε το μαριναρισμένο χοιρινό, και όταν ροδίσει ρίχνετε στο τηγάνι την σάλτσα ΒΒQ και τα λαχανικά (π.χ. κρεμμύδι χοντροκομμένο, πράσινη πιπεριά, φέτες πιπερόριζας (τζίντζερ) και, για τους πιο τολμηρούς, ανανά) και ανακατεύετε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι ή noodles.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2933
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/01/17 )