Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σάλτσα για τηγανητά ψάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Τρίτη, 24/01/17
Τούτη τη συνταγή τη βρήκα στα κιτάπια της θεσσαλονικιάς γιαγιάς μου και μου θύμισε τις απεγνωσμένες προσπάθειες που έκανε να με πείσει να φάω ψάρι γιατί κάνει καλό. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών είναι μάλλον αυτή η συνταγή και απ' ότι θυμάμαι, λειτούργησε καλά...
Υλικά:
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 ½ ποτήρια νερό
  • 100 γρ. ξύδι
  • 3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • Δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
  • Σουρώνουμε το λάδι όπου έχουμε τηγανίσει τα ψάρια, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Καβουρντίζουμε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας και πάλι συνεχώς (μιλάμε για πολύ ανακάτεμα) για να μην σβολιάσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ξύδι και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει (περίπου 10 λεπτά

Αν τα ψάρια που τηγανίσαμε είναι μικρά, τότε σερβίρουμε σε ξεχωριστό μπολ. Αν είναι μεγαλούτσικα, τότε τα περιχύνουμε με την σάλτσα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 634
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 24/01/17 )