Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λικέρ Πορτοκαλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από qabak   
Κυριακή, 11/12/16
Υλικά:
  • 350 γραμ. ζάχαρη,
  • 170γραμ. φλούδες πορτοκαλιών,
  • 1250 γραμ. οινόπνευμα,
  • λίγα μοσχοκάρφια και κανέλα.
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών έτσι ώστε να μην απομένει σ' αυτές άσπρη ψίχα. Τα βάζομε σε γουδί και τα κοπανίζομε με τη ζάχαρη. Ρίχνομε σε γυάλινο δοχείο (που να σφραγίζεί καλά, για να μη φεύγει το άρωμα) το οινόπνευμα και τις φλούδες, τα στραγγίζομε και τ' αφήνομε για 5-6 ημέρες. Βράζομε τη ζάχαρη με λίγο νερό 1 -2 λεπτά, ρίχνοντας μέσα και τα μοσχοκάρφια και την κανέλα.
  • Όταν κρυώσει τη ρίχνομε στο γυάλινο δοχείο, που έχουμε τις φλούδες και το οινόπνευμα και τα αφήνομε πάλι 5-6 μέρες, ανακινώντας το βάζο για λίγο μέρα παρά μέρα.
  • Περνάμε το υλικό από τουλουπάνι ή πυκνό σουρωτήρι με ύφασμα από πάνω δυο φορές. Το λικέρ είναι έτοιμο.

Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται (και με την ίδια αναλογία) το λικέρ μανταρινιού, λεμονιού, κίτρου, νεραντζιού.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3049
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 18-02-2017 23:06
 
Γεια . Θα ήθελα να ρωτήσω πόση ζάχαρη βάζεις στην αρχή με τις φλούδες και πόση μετά με το νερό ; Όταν λες με λίγο νερό πόσο εννοείς ; 
 
Ευχαριστώ
 
johnm62

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/01/17 )