Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνέλι κοκκινιστό Νο.01 (με μπύρα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 17
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 17/07/07

p1010152_400

Υλικά:
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κουτάκια μπύρα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • Λίγο κανέλλα
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε από το βράδυ το κουνέλι μας κομμένο σε μερίδες μέσα σε 1 κουτάκι μπύρα και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
Την επόμενη μέρα το αλατοπιπερωνουμε και το τσιγαρίζουμε .Ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε και αυτά έπειτα προσθέτουμε το άλλο κουτάκι μπύρα τα ντοματάκια την κανέλλα και αν θέλουμε λίγο νερό βράζουμε το κουνέλι για καμία ώρα σε κατσαρόλα ή σε χύτρα ένα μισάωρο και μετά ανοίγουμε και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα μας.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 23902
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 23-11-2009 11:37
 
Αν παραλείψουμε τη κανέλα και βάλουμε λίγο μπαχάρι - νομίζεις ότι θα γίνει ωραίο; Γιατί με την κανέλα - έχουμε ένα ψιλοπροβληματάκι οικογενειακώς! Μας αρέσει πολύ στα γλυκά και καθόλου στα φαγητά! :?
 
linmak88
2. 23-11-2009 11:51
 
Ναι μπορεις να την παραλειψεις δεν υπαρχει προβλημα απλα λογω Κων/πολιτικων καταβολων εμεις τη χρησιμοποιουμε σε ολα τα κοκκινιστα.
 
margarita79
3. 23-11-2009 17:10
 
Μαργαριτούλα έσκισε το φαγητό. Το είχα στην μαρινάδα απο χθες το πρωί και το βραδάκι έχυσα την μπύρα και το έβαλα με τα μπαχαρικά πάλι στο ψυγείο. Το μαγείρεψα σήμερα κι έγινε λουκούμι ;) ;)
 
mariaZ
4. 23-11-2009 18:37
 
Μπραβο χαιρομαι που σας αρεσε!!
 
margarita79
5. 15-12-2010 22:58
 
Αγαπητη μου μπορεις να βαλεις μισο ξυλαρακι κανελας και 4-5 μπαλακια μπαχαρι και μετα νατα βγαλεις .Νασαι σιγουρη οτι θα "ακουγεται" 
οσο πρεπει και δεν θα θυμιζει ριζογαλο...εγω μαλιστα εβαλα κοκκινη μπυρα και εγινε φανταστικο!!!Για μια πιο gourme εκδοχη δοκιμασε να περασεις την σαλτσα απο το μπλεντερ και μετα να την σουρωσεις .Καλη συνεχεια 8) 8) 8)
 
pyrialas
6. 15-12-2010 23:12
 
Απο οτι βλεπω εφτιαξες το κουνελακι και σου αρεσε!Πολυ χαιρομαι για αυτο.Απο εκει και υστερα ας μηντα παραλεμε..σου θυμιζει σε τιποτα το φαγητο ρυζόγαλο τοσο στην οψη οσο και απο τη γευση?Ας μην υπερβαλουμε...
 
margarita79
7. 09-04-2011 10:29
 
Τί μπύρα να βάλω;
 
tamar
8. 09-04-2011 22:58
 
Οτι μπυρα σου αρεσει.
 
margarita79
9. 10-04-2011 09:48
 
Μαργαρίτα μου βγήκε πικρό. Θέλει ακόμα κανά μισάωρο βράσιμο αλλά τώρα που δοκίμασα πικρίζει το ζουμί...Tί να κάνω;
 
tamar

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/07/10 )