Συνταγή της μαμάς μπελαλίδικο αλλά πολύ νόστιμο γλυκό του κουταλιού
Υλικά: - 1 και ¼ κιλό νεραντζάκια μεγέθους όσο ένα καρύδι
- 1 και ½ κιλό ζάχαρη
- Μισό φλιτζάνι του τσαγιού γλυκόζη ή χυμό από 2 λεμόνια(η μαμά τα βάζει και τα δυο γιαιτ το λεμόνι σκοτώνει και τα μικρόβια σε περίπτωση που πιάσει το γλυκό με τον καιρό μούχλα)
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
Εκτέλεση: Τρυπάμε με ένα αιχμηρό και στρογγυλό αντικείμενο(σαν κατσαβιδι0 τα νεραντζάκια από πάνω μέχρι κάτω στο κέντρο τους να ανοίξει τρύπα και να φύγουν τα κουκούτσια τους. Μετά τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό να ξεπικρίσουν για 24 ώρες αλλάζοντας τακτικά το νερό. Την άλλη μέρα τα βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν καλά τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε για 2-3 μέρες ώστε να ξεπικρίσουν εντελώς αλλάζοντας το νερό κάθε 3-4 ώρες. Μετά βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη της συνταγής για 5 λεπτά και αφού έχουμε στεγνώσει καλά τα νεραντζάκια μας τα ρίχνουμε μέσα και τα βράζουμε για 5-7 λεπτα. Μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα να ρουφήξουν σιρόπι για μια μέρα κουνώντας που και που την κατσαρόλα. Την άλλη μέρα ξανά το ίδιο τα βράζουμε για 5-7 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Την τρίτη πια μέρα βράζουμε το γλυκό κανονικα και δένουμε με τη γλυκόζη και το χυμό του λεμονιού. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 18416 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |