Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Κουταλιού arrow Νεραντζάκι γλυκο του κουταλιού ολόκληρο
Νεραντζάκι γλυκο του κουταλιού ολόκληρο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 17/07/07
p1010118_400

Συνταγή της μαμάς μπελαλίδικο αλλά πολύ νόστιμο γλυκό του κουταλιού

Υλικά:
  • 1 και ¼ κιλό νεραντζάκια μεγέθους όσο ένα καρύδι
  • 1 και ½ κιλό ζάχαρη
  • Μισό φλιτζάνι του τσαγιού γλυκόζη ή χυμό από 2 λεμόνια(η μαμά τα βάζει και τα δυο γιαιτ το λεμόνι σκοτώνει και τα μικρόβια σε περίπτωση που πιάσει το γλυκό με τον καιρό μούχλα)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
Εκτέλεση:

Τρυπάμε με ένα αιχμηρό και στρογγυλό αντικείμενο(σαν κατσαβιδι0 τα νεραντζάκια από πάνω μέχρι κάτω στο κέντρο τους να ανοίξει τρύπα και να φύγουν τα κουκούτσια τους.
Μετά τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό να ξεπικρίσουν για 24 ώρες αλλάζοντας τακτικά το νερό.
Την άλλη μέρα τα βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν καλά τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε για 2-3 μέρες ώστε να ξεπικρίσουν εντελώς αλλάζοντας το νερό κάθε 3-4 ώρες.
Μετά βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη της συνταγής για 5 λεπτά και αφού έχουμε στεγνώσει καλά τα νεραντζάκια μας τα ρίχνουμε μέσα και τα βράζουμε για 5-7 λεπτα.
Μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα να ρουφήξουν σιρόπι για μια μέρα κουνώντας που και που την κατσαρόλα.
Την άλλη μέρα ξανά το ίδιο τα βράζουμε για 5-7 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Την τρίτη πια μέρα βράζουμε το γλυκό κανονικα και δένουμε με τη γλυκόζη και το χυμό του λεμονιού.

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 18416
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-07-2007 23:19
 
Χαρα στο κουραγιο σου Μαργαριτα! 7 μερες μετρησα (σωστα?) :x
 
Melenia
2. 18-07-2007 10:07
 
ναι μελενια μου ειναι πολλες οι μερες αλλα το αποτελεσμα για αυτους που τους αρεσουν τα γλυκα του κουταλιου ειναι παρα πολυ καλο.και μην εντυπωσιαζεσαι η μανουλα εχει φτιαξει το γλυκο χαχαχαα εγω απλα το ποσταρα για τη λιτσα που το ζητησε.
 
margarita79
3. 22-07-2007 14:59
 
επειδη με ρωτησε η λια ποση ωρα ειναι το πρωτο βρασιμο που λεω με χρι να μαλακωσουν το γραφω και εδω μηπως χρειαστει την πληροφορια και καποιος αλλος.λοιπον το βρασιμο πρεπει να ειναι πολυ καλο σε χαμηλη φωτια βεβαια τουλαχιστον μια ωρα και κατι. τοσο ωστε αν βγαλουμε ενα να τρυπιεται καλα με το πηρουνι ωστε αν δεν ηταν ακομα πικρο να μπορουσαμε να το φαμε αν θελαμε.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )