Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λικέρ βύσσινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 18/07/07
vissina_400
Λικέρ βύσσινοΣυνταγή της μαμάς από την προγιαγιά της
Υλικα:
  • 1 κιλό βύσσινα ολόκληρα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 750γρ. κονιάκ
  • Ι ποτηράκι του κρασιού λευκό οινόπνευμα
  • 4-5 ξυλάκια κανέλλας
  • 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
  • 2 μπαλάκια μοσχοκάρυδο
  • 1 γυάλινη μεγάλη γυάλα
Εκτέλεση:

Βάζουμε στη γυάλα για 2 μέρες το βύσσινο με τη ζάχαρη σε στρώσεις να βγάλει τα υγρά του το φρούτο.
Tην 3 μέρα προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και το αφήνουμε κλειστό αν θέλουμε στον ήλιο κουνώντας το που και που να ανακατεύεται για 2-3 μήνες.
Μετά το ανοίγουμε και το δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του οινοπνεύματος προσθέτουμε μισό ποτηράκι οινόπνευμα αν το θεωρούμε πολύ έντονο βάζουμε ένα ποτηράκι νερό ανάλογα τα γούστα μας.
Το φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι και μια γάζα και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια

Τα βύσσινα τα φυλάμε είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για τούρτα μπλακ φόρεστ ή τα βουτάμε σε κουβερτούρα και φτιάχνουμε νοστιμότατα σοκολατακια.

Είναι το πιο αρωματικό λικέρ βύσσινο που εχω δοκιμάσει,και το χρησιμοποιώ και σε πολλά σοκολατένια γλυκά αντί του κονιάκ.

Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 17322
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 16-07-2008 13:51
 
:)υπεροχο το φτιαχνω και εγω χρονια!!!
 
olala
2. 16-07-2008 20:40
 
Πραγματικά το πιο αρωματικό λικέρ βύσσινο. Έφτιαχνε και η γιαγιά μου ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Να 'σαι καλά Μαργαρίτα που μου το θύμισες. Θα δοκιμάσω να το φτιάξω κι εγώ.
 
rena
3. 17-07-2008 13:53
 
να το φτιαξετε αλλα μην παραλειψετε να το φυλαξετε σε γυαλινα μπουκαλια. 
εγω περισυ την πατησα το ειχα βαλει προσωρινα σε πλαστικα και ξεχασα να το μεταφερω και μια μερα εβγαλα να δωσω σε φιλες του μασα και ευτυχως που το δοκιμασα ειχε ξινισει....οποτε προσοχη.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/06/09 )