Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μούς Νο.02 σοκολάτας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 18/07/07
Υλικά :
  • 8 αυγά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κουβερτούρες
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση :
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν μαρι.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στους κρόκους λιώνουμε 2 κ.σ. ζάχαρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι να δέσει).
Ρίχνουμε τη λειωμένη σοκολάτα στους κρόκους και αφού ανακατέψουμε ελαφρά ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σαντιγύ και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10033
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 20-02-2008 09:13
 
Μια παραλλαγή αυτής της συνταγής είναι η εξής: 
500 γρ. κουβερτούρα 
χυμός 2 πορτοκαλιών + το ξύσμα τους 
30 γρ. βιτάμ, 2 κουτ. σούπς λικέρ ή κονιάκ 
8 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια (τα ασπράδια όπως πάντα μαρέγκα)
 
yiouli
2. 20-02-2008 10:54
 
Ναι ωραία κι αυτή η παραλλαγή με το πορτοκάλι. Ταιριάζει πολύ η σοκολάτα με το πορτοκλάλι Yiouli.
 
sgr
3. 20-02-2008 13:52
 
Είναι ανάγκη να βάλουμε όλους τους κρόκους? Εγώ πρόσφατα έφτιαξα μια μους χωρίς καθόλου κρόκους και έγινε μια χαρά.
 
margarita
4. 20-02-2008 14:00
 
Δεν το έχω δοκιμάσει Μαργαρίτα μου. Αυτή τη συνταγή έχω και έτσι την κάνω. 
Αν το δοκιμάσεις πάντως ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα ναι ?
 
sgr
5. 20-02-2008 17:30
 
Σίγουρα θα τη δοκιμάσω και με τους κρόκους. Μάλλον όμως θα βάλω λιγότερους.
 
margarita

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 21/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός