Υλικά: - Χωριάτικο Φύλλο για πίτα ή φύλλο κρούστας
- 1/2 κιλό ριγκατόνι ή πένες2 φλυτζάνια φέτα
- 1 φλιτζάνι κασέρι ή γκούντα
- 1/2 φλιτζάνι μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι γαλοπούλα καπνιστή ή ζαμπόν
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- αλάτι
- βούτυρο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. (μπορούμε να βάλουμε και ζυμαρικά που μας περίσσεψαν από την προηγούμενη). Ανακατεύουμε τα τυριά και τη γαλοπούλα με τα μακαρόνια. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί και τα λαδώνουμε. Χρησιμοποίησα φύλλο χωριάτικοπου έφτιαξα μόνη μου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έτοιμο φύλλο ή φύλλο κρούστας. Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά και τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τα αυγά χτυπημένα και το γάλα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180° C. Σημείωση: Από τα υλικά που αναφέρονται διπλά π.χ γαλοπούλα ή ζαμπόν έχω χρησιμοποιήσει τα πρώτα. Από τα τυριά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλα είδη αναλογα με τις γευστικές σας ιδιαιτερότητες. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 21753 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |