Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μακαρονόπιτα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από Rena   
Πέμπτη, 19/07/07

ipastapennerigate_400

Υλικά:
  • Χωριάτικο Φύλλο για πίτα ή φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό ριγκατόνι ή πένες2 φλυτζάνια φέτα
  • 1 φλιτζάνι κασέρι ή γκούντα
  • 1/2 φλιτζάνι μυζήθρα ξερή ή παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι γαλοπούλα καπνιστή ή ζαμπόν
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι
  • βούτυρο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. (μπορούμε να βάλουμε και ζυμαρικά που μας περίσσεψαν από την προηγούμενη).
Ανακατεύουμε τα τυριά και τη γαλοπούλα με τα μακαρόνια.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα ταψί και τα λαδώνουμε. Χρησιμοποίησα φύλλο χωριάτικοπου έφτιαξα μόνη μου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έτοιμο φύλλο ή φύλλο κρούστας.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα τυριά και τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τα αυγά χτυπημένα και το γάλα.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180° C.

Σημείωση: Από τα υλικά που αναφέρονται διπλά π.χ γαλοπούλα ή ζαμπόν έχω χρησιμοποιήσει τα πρώτα. Από τα τυριά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλα είδη αναλογα με τις γευστικές σας ιδιαιτερότητες.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 19909
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 22-07-2007 11:45
 
λοιπον την εφτιξα τη μακαρονοπιτα και βγηκε τελεια βεβαια προσθεσα μεσα και λιγη μεσαμελ αραιη που περισσεψε απο το μουσακα που εφτιαξα και εγινε ακομα πιο νοστιμη και ζουμερη παντως μπραβο πολυ πετυχημενη η μακαρονοπιτα προβλεπεται μαχη το μεσημερι χαχαχα
 
margarita79
2. 22-07-2007 19:34
 
Ρένα, τι μου θύμησες τώρα με αυτό το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων.  
Η μητέρα μου το έφτιαχνε με 2 σπιτικά φύλλα από τα χεράκια της και μέσα έβαζε μόνο μακαρόνια, αυγά και τυρί φέτα που γινόταν παραγγελία στο χωριό με τον τενεκέ. Το πάνω φύλλο το άλειφε με βούτυρο και όταν ψηνόταν, μοσχομύριζε ο τόπος. Από τον καιρό που έφυγε η μητέρα μου, δεν ξαναφτιάχτηκε αυτό το φαγητό....Να είσαι καλά που μου το θύμισες :sigh :)
 
Lia_P
3. 23-07-2007 09:42
 
Μαργαρίτα χαίρομαι που σας άρεσε η πιτούλα!!  
 
Λία αυτή την εκδοχή την έχω ακούσει κι εγώ. Απ'ότι γνωρίζω την φτιάχνουν έτσι, όπως το λες, σε πολλές περιοχές της Ηπείρου. Να δοκιμάσεις να το φτιάξεις όπως το εφτιαχνε η μανούλα σου. Θα γεμισει και παλι μυρωδιές το σπιτι και αναμνησεις η καρδιά σου.
 
rena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )