Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μακαρόνια με κιμά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 33
Έχει υποβληθεί από vago   
Πέμπτη, 19/07/07
img_1313_400
Υλικά :
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • λίγο λάδι
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 1/2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • τριμμένο τυρί
Εκτέλεση :

Σωτάρω ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι και προσθέτω τον κιμά. Ανακατεύω διαρκώς και αφού σωταριστεί αρκετά προσθέτω την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Βράζω τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνω και τα "καίω" με το βούτυρο ή το λάδι.
Σερβίρουμε με τον κιμά απο πάνω και αρκετό τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 48493
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 20-07-2007 08:14
 
στον κιμα εγω συνηθιζω να προσθετω και λιγη κανελλα , οπως επισης αρκετες φορες σβηνω τον κιμα με λευκο κρασι ... 
Ευχαριστουμε Ευαγγελια για την συνταγη σου 8)
 
JOANNA
2. 20-07-2007 08:47
 
Στον κιμά και εγώ σβήνω με κρασί, και προσθέτω επίσης σκόρδο, κόκκους μπαχάρι και ένα ξυλάκι κανέλα 
Τελευταίως βάζω και πολτοποιημένες λιαστές ντομάτες, που είδα σε μια εκπομπή του Oliver, αυτός βέβαια αποτελείωνε με ψήσιμο στο φούρνο, αλλα εγώ βαριέμαι να ντύνω με αλουμινόχαρτα τα χερούλια της κατσαρόλας και να κάνω χαρτοκοπτική με το χαρτί του φούρνου. 
Χωρίς μπαχαρικά δεν τον έχω δοκιμάσει ποτέ τον κιμα, θα ήθελα όμως να κάνω μια δοκιμή με φρέσκια ντομάτα κιμά απο ένα καλό κομμάτι και κρεμμύδι.
 
3. 20-07-2007 10:15
 
Κι εγώ πάντα με μπαχαρικά τον φτιάχνω τον κιμά. Οπωσδήποτε βάζω μπαχάρι και κανέλλα αλλά σε σκόνη και τα δύο. Ενίοτε βάζω και μοσχοκάρυδο αν θέλω μια πιο πικάντικη γεύση. Στη σάλτσα προσθέτω μισό κουταλάκι ζάχαρη για να σπαει η ξινίλα της ντομάτας.
 
rena
4. 20-07-2007 10:30
 
και εγω εννοειται οτι βαζω και κανελλα και λιγο ζαχαρη για να σπαει την ξινιλα της ντοματας που λεει και η ρενα.αλλα τον τελευταιο καιρο βαζω οπωσδηποτε και πιπερια ψιλοκομμενη.κοριτσια αλλη γευση απιθανη ο αντρας μου απο τοτε δεν μπορει να καταλαβει γιατι ο κιμας μου δεν συγκρινεται με αλλους χαχαχα δοκιμαστε το.
 
margarita79
5. 20-07-2007 10:53
 
Πιπεριά ψιλοκεμμένη μαργαρίτα βάζω σε όλα τα φαγητά με κιμά, ακόμη και στα μπιφτέκια. Είναι όντως το κάτι άλλο... στο κιμά με μακαρόνια όμως βάζω και μανιταράκια, καθώς επίσης και στο παστίτσιο.
 
zoi
6. 20-07-2007 11:33
 
Κι εγώ κάποτε έβαζα πολλά πολλά μπαχαρικά και πάρα πολύ πιπέρι, αλλά το καημένο το παιδί δεν φταίει τιποτα να του ρημάξουμε το στομαχάκι του!! Γι \'αυτό και πλέον βάζουμε τα απαραίτητα.
 
vago
7. 20-07-2007 12:17
 
Πολυ μου αρεσε επισης και το τραπεζομαντηλο με τα ψαρακια. Πολυ χαριτωμενο. Και εγω βαζω πιπεριες αλλα οχι πολλα μπαχαρια. Καποτε εβαζα και ψιλοκομμενα συκωτακια πουλιων. Πλακα ειχε.
 
melenia
8. 28-03-2009 12:49
 
7 άνθρωποι 7 διαφορετικές συνταγές με κιμά και μία εγώ 8...πλάκα δεν έχει. 
Εγώ λοιπόν στον κιμά αφού τον τσιγαρίσω ρίχνω λίγη κοκα κόλα ή μπύρα , σε περίπτωση που ρίξω κοκα κόλα δεν ρίχνω ζάχαρι στην συνέχεια, με τον τρόπο αυτό και ανακατεύοντας πολύ καταφέρνω να έχω πολύ πολύ λεπτό τον κιμά. Επίσης προσθέτω σκορδάκι, κρεμμυδάκι, καροτάκι και για την μυρωδιά σέλινο. 
Τέλος μου αρέσει να σιγοβράζω για πολλές ώρες τον κιμά (ακόμη και 8 ώρες) ....αυτό μου είχε πεί μια γιαγια σισιλιάνα είναι το βασικό μυστικό
 
papitsa
9. 28-03-2009 12:51
 
Φυσικά και η δική μου συνταγή έχει την απαραίτητη τοματούλα
 
papitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/11/11 )