Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γλυκό ψυγείου Νο.01 (δρoσερό ) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 83
Έχει υποβληθεί από vago   
Πέμπτη, 19/07/07
img_1318_400

Υλικά :

  • 1/2 πακέτο μπισκοτα Πτι Μπερ
  • Γάλα Φρεσκο ή Εβαπορέ
  • 1 φακελάκι Ανθος Αραβοσίτου
  • 2 κουτιά ζελέ
  • Λίγο ποτό (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
Στρώνω σε ταψάκι τα μπισκότα και τα βρέχω με λίγο γάλα και ποτό. Ετοιμάζω την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες και στρώνω επάνω απο τα μπισκότα. Αφήνω λίγο να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο να σφίξει καλά η κρέμα. Ετοιμάζω το ζελέ και βάζω το μισό σιγά σιγά επάνω από την κρέμα με μια κουτάλα. Βάζω το γλυκό ξανά στο ψυγείο και μόλις πήξει λίγο το ζελέ το βγάζω και προσθέτω σιγά σιγά το υπόλοιπο ζελέ. Αφήνουμε να παγώσει καλά πριν το κόψουμε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (37) | Εμφανίσεις: 87830
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 20-07-2007 10:32
 
μμμ ευκολο και δροσερο κλασσικο καλοκαιρινο γλυκο ευχαριστω που μου το θυμησες.
 
margarita79
2. 30-04-2008 12:49
 
αχ! ναι ωραιο και δροσιστικο. καλο το κολπο με το ζελέ γιατι εγώ την πρώτη φορά που το εφτιαξα, εριξα ολο το ζελέ απο πάνω και οταν παγωσε είχε παει ολο απο κάτω... :grin  
Δοαφορετικά το φτιάχνεις αντίστροφα κάτω ζελέ κι οταν παγώσει βαζεις από πάνω τις στρώσεις και ξεφορμάρεις οταν κρυώσει.
 
irini
3. 29-10-2008 22:06
 
Αχ αυτό το υπέροχο και εύκολο γλυκό το εφτιαχνε κάποτε η μητέρα μου....είναι τέλειο ..αλλα δεν το φτιαχνω διότι θα το φάω όλο μόνη μου και δεν κάνει για τα κιλά μου . 8)
 
MARO08
4. 05-11-2008 11:59
 
μπορώ να ρωτήσω κάτι?? το ζελέ το φτιάχνεις και το ρίχνεις απο πάνω υγρό? 
δηλαδή να πήξει στο ψυγείο? ή το αφηνεις 2 ωρίτσες στο φυγείο να μισοπήξει και μετά το απλώνεις πάνω απο τη κρέμα ?? γιατί να το φτιάξεις κανονικά και πήξει δε θα απλώνεται. ευχαριστώ !
 
xanthopoula
5. 17-05-2009 17:21
 
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΒΟΥΤΑΩ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΛΙΚΕΡ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΕ ΕΝΕ ΠΥΡΕΞ ΥΣΤΕΡΑ ΒΑΖΩ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ (ΒΑΝΙΛΙΑ)ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ (ΣΟΚΟΛΑΤΑ),ΖΕΛΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ. :zzz 8)
 
elafonisos
6. 28-02-2010 12:38
 
Τέλειο εύκολο και σχετικά γρήγορο Μπράβο Βάγγο
 
mariaZ
7. 16-05-2011 01:18
 
Καλά ε??το έφτιαξα χθές και ήτανε καταπληκτικό!Ο άντρας μου παρόλο που δεν είναι του γλυκού,αυτό το έφαγε ευχάριστα!Μάλιστα μου είπε να το ξαναφτιάξω!Ελαφρύ και δροσερό! :)
 
Nina1981
8. 06-11-2011 18:34
 
κλασσικο,πανευκολο και νοστιμοτατο!! 
το φτιαχνω κ εγω πολυ συχνα κ τα παιδια τρελαινονται!!
 
t333mm
9. 05-03-2013 20:03
 
Κι εγώ είναι το μόνο γλυκό που έφτιαχνα συνέχεια.Απλά εγώ δεν τα βρέχω τα μπισκότα,γιατί χάνουν την τραγανότητά τους και μουσκεύουν ήδη με την κρέμα,άν μείνει.Επίσης,το κάνω σε δυο στρώσεις.Δηλ.μπισκότα,κρέμα(όχι στιγμής),ξανα μπισκότα,κρέμα και τέλος ζελέ,φράουλα ή κεράσι.Είναι εύκολο,γρήγορο και ΤΕΛΕΙΟ!!!!
 
Eva1973

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/07/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός