Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Θράψαλα γεμιστά Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 23/07/07
Ευρετήριο άρθρου
Θράψαλα γεμιστά Νο.01
Σελίδα 2

img_1321_400

Υλικά :
  • 5 θράψαλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • λίγο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά
  • 1 φλυτζάνι φέτα σε κυβάκια
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
Παρασκευή :

Πλένω και καθαρίζω τα θράψαλα. Σε ένα μπωλ βάζω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τη φέτα, τη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και την πιπεριά. Βάζω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύω πολύ καλά. Γεμίζω με το μείγμα τα θράψαλα και ράβω το επάνω μέρος να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο. Τα τοποθετώ σε σκεύος για φούρνο με καπάκι, προσθέτω λάδι και ρίχνω απο πάνω τη γέμιση που έχει περισέψει. Ψήνω μέχρι να ψηθούν τα θράψαλα και να δέσει η σάλτσα (περίπου 1 ώρα στους 180). Σερβίρονται ζεστά αφού πρώτα αφαιρέσουμε την κλωστή.
Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 42449
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
1. 24-07-2007 08:45
 
Να τα φτιάξετε οπωσδήποτε! 
Εγώ τα δοκίμασα απο τα χέρια της και είναι πεντανόστιμα
 
2. 24-07-2007 10:08
 
τι ειναι τα θραψαλα?ειμαι ασχετη?για πειτε μου
 
margarita79
3. 24-07-2007 10:35
 
καλαμαρια ειναι αν δεν κανω λαθος...
 
JOANNA
4. 24-07-2007 10:44
 
είναι μεγάλα καλαμάρια, λιγότερο νόστιμα κατα πολλούς.Εμένα μου αρέσουν πάντως. 
Vago που είναι οι photo;;
 
al1975
5. 24-07-2007 11:27
 
Μεγαλύτερα καλαμάρια (προσφέρονται για τέτοιες συνταγές), λίγο πιο κόκκινα και λίγο πιο άνοστα από τα μικρά.
 
admin
6. 24-07-2007 12:00
 
ααα ψαρικα εμ πειτε ετσι για αυτο δεν το ηξερα αν ηταν κατι αλλο θα το γνωριζα σιγουρα χαχαχαχα 
σας ευχαριστω ολους
 
margarita79
7. 25-07-2007 20:14
 
Λοιπόν αυτή τη συνταγή για γεμιστά θράψαλα- καλαμάρια την έψαχνα καιρό. Συνήθως την έβρισκα με ρύζι γεμιστά και δεν την ήθελα. Θα ήθελα να ρωτήσω πρέπει να μπει οπωσδήποτε η ντομάτα ή μπορώ να την αφαιρέσω χωρίς να είναι εις βάρος της συνταγής. Η αλήθεια είναι ότι θα την προτιμούσα χωρίς ντομάτα αν γίνεται. :? :?
 
Lia_P
8. 25-07-2007 22:54
 
Λία μου μπορείς να αφαιρέσεις τη ντομάτα και να προσθέσεις ότι άλλο σου αρέσει π.χ.πολύχρωμες πιπεριές κλπ. 
Εγώ βάζω τη ντομάτα περισσότερο για τη σάλτσα του φαγητού που δεν μου αρέσουν τα "άσπρα".
 
9. 07-12-2007 01:23
 
παιδιά ήταν φοβερα
 
tats
10. 05-08-2007 10:31
 
:cry Τα θράψαλα τα έφτιαξα για πρώτη φορά στη ζωή μου σήμερα και δεν μπορώ να πω ότι μου πέτυχαν. Βέβαια όταν πρωτοφτιάχνω μια συνταγή την ακολουθώ κατά γράμμα ίσως να έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Λοιπόν σε χρόνο 50 λεπτών που τα έψησα σκεπασμένα όπως λέει η συνταγή, σχεδόν διαλύθηκαν και βέβαια δεν ξεροψήθηκαν όπως της φωτογραφίας. Τι λέτε να έφταιγε; :sigh :cry  
Κρίμα γιατί αυτή τη συνταγή την περίμενα πολύ καιρό. Ευαγγελία για διαφώτισέ μας. :?
 
Lia_P
11. 13-08-2007 11:05
 
Λια μου μήπως εβαλες νερο στο ταψι?γιατι τα θράψαλα οπως ολα τα θαλασσινά βγάζουν τα υγρά τους γι'αυτο θελουν σκεπασμένα και σε χαμηλό φούρνο γα να ψηθουν με τα δικα τους υγρα που βγάζουν
 
LITSA5
12. 23-08-2007 17:21
 
Ευαγγελία, στην γέμιση δεν μπαίνει καθόλου λάδι; Μόνο από πάνω θα ρίξω; Ευχαριστώ πολύ.
 
13. 28-08-2007 10:30
 
Σοφία όχι δεν βάζω λάδι στην γέμιση. 
 
Λία μου αν δεν έβαλες νερό στο ταψί τοτε έφταιγε το σκεύος που τα έψησες. Εγώ τα βάζω σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι και γίνονται όπως τα βλέπεις και ούτε τα ξεσκεπάζω στο τελος, ξεροψήνονται μόνα τους. Ισως να ήταν καιτα θράψαλα πιο μικρά ή πιο μαλακά απο αυτά που έφτιαξα εγώ.
 
14. 21-09-2008 10:38
 
Τα θράψαλα έγιναν καταπληκτικά! Πρόσθεσα κι ένα πράσο ψιλοκομμένο στη γέμιση. Επίσης δεν τα έραψα, ακούμπησα το άνοιγμα στο "τείχος" του ταψιού. Είναι ένα από τα καλύτερα φαγητά που έχω δοκιμάσει!
 
flora11
15. 21-09-2008 21:45
 
Χαίρομαι που σου άρεσαν και ωραία η ιδέα σου με το στήριγμα ώστε να καταργήσω την κοπτοραπτική :grin
 
vago


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )