Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Πατατοσαλάτα Νο.01 (με κοτόπουλο)
Πατατοσαλάτα Νο.01 (με κοτόπουλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Maria   
Τρίτη, 24/07/07

Υλικά

  • 2 kg. πατάτες,
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου,
  • 250 γρ. μικρά αγγουράκια τουρσί,
  • 250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες σε κονσέρβα,
  • 500 γρ. μαγιονέζα ή 250 γρ. μαγιονέζα + 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
  • αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Ξεχωριστά βράζουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το ίδιο κάνουμε και με το κοτόπουλο. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε (προσεκτικά με το αλάτι, γιατί τα υλικά είναι ήδη αλμυρά). Προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο.

Σερβίρετε κρύα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15650
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 24-07-2007 12:19
 
πολυ ωραιααααααααα 
θα εβαζα και λιγακι μπεικον βεβαια και λιγο πρασινη πιπερια 
θα την κανω συντομα
 
margarita79
2. 24-07-2007 13:18
 
Αντί για κοτόπουλο μπορούμε να βάλουμε βραστό μοσχαράκι (βρασμένο μαζί με τις πατάτες, 2-3 καρότα και λίγο σέλινο).
 
maria
3. 24-07-2007 14:07
 
Η πηγή της συνταγής: η μαμά μου.
 
Maria
4. 25-07-2007 01:36
 
Μαρία, η εναλλακτική σου στο 2ο σχόλιο που άρεσε πολύ και θα δοκιμαστεί άμεσα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας
 
admin
5. 25-07-2007 13:35
 
Καλημέρα, 
η 2η εκδοχή είναι από την παρακάτω σαλάτα. Πρόκειται για μια ρουμάνικη παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη σαλάτα. 
 
Σαλάτα Μπιόφ (Beuf) 
Υλικά 
½ kg. μοσχαρίσιο κρέας, 1 kg. καρότα, 2-3 κλαράκια σέλινο, ½ kg. μαϊντανό, 1 kg. πατάτες, 300 γρ. αρακά κονσέρβας, ½ kg. αγγουράκια τουρσί, 250 γρ. μαγιονέζα σπιτική, αλάτι, πιπέρι. Διακόσμηση: 4-5 αυγά βραστά, 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης, ελιές. 
Εκτέλεση 
Βράζουμε για λίγο το κρέας. Πετάμε το πρώτο νερό. Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15-20 λεπτά το κρέας. Μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, καθαρισμένα και ολόκληρα. Όταν είναι έτοιμα, ψιλοκόβουμε το κρέας και κόβουμε τα λαχανικά και τα αγγουράκια σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Το σέλινο δεν το βάζουμε στη σαλάτα, μόνο στο βράσιμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αλατοπιπερώνουμε. Τέλος προσθέτουμε την σπιτική μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά.  
Διακόσμηση: Βάζουμε την σαλάτα μας σε 1-2 πιατέλες και σχηματίζουμε λοφάκια, τα οποία τα σκεπάζουμε με μαγιονέζα. Κόβουμε σε μπαστουνάκια, αστεράκια ή ότι άλλο σχήμα μας αρέσει τις πιπεριές Φλωρίνης και σε φετούλες τα ασπράδια των βρασμένων αυγών. Στολίζουμε με διάφορα σχέδια την επιφάνεια της μαγιονέζας και βάζουμε τις ελιές όπως τα κερασάκια στις τούρτες. Εξωτερικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια αλμυρή τούρτα.
 
maria
6. 26-07-2007 10:28
 
βρε μαρια γιατι δεν ποσταρεις τη συνταγη μονη της να την εχουμε πολυ καλη μου φαινεται αυτη η εκδοχη. 
αντμιν δεν την βαζεις σαν ξεχωριστη συνταγη γινεται? 
ευχαριστω
 
margarita79
7. 26-07-2007 16:42
 
Μαρία, την έβαλα την παραλλαγή της συνταγής και στο portal. Ελπίζω να συμφωνείς με τη παρουσίασή της
 
admin
8. 27-07-2007 08:26
 
Καλημέρα,  
ευχαριστώ πολύ που την έκανες "ξεχωριστεί" :grin :grin
 
maria

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )