Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γεμιστά με κιμά στην κατσαρόλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 15
Έχει υποβληθεί από vago   
Τετάρτη, 25/07/07
img_1335_400
Υλικά:
  • 6 ώριμες ντομάτες
  • 4 πιπεριές
  • λίγο κιμά μοσχαρίσιο (περίπου 150-200 γραμ.)
  • 10 κ.σ. ρύζι για γεμιστά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό
  • δυόσμο
  • λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Αφού πλύνω καλά τα λαχανικά, κόβω το επάνω μέρος (το κρατάω για καπάκι), και τα αδειάζω. Βάζω στο μπλέντερ ή στο multi την ψίχα από τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι σωτάρω τον κιμά με λίγο λάδι. Προσθέτω περίπου τα 2/3 του μείγματος της ντομάτας, το ρύζι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνω να πάρουν μία βράση (να μην στεγνώσουν) και κατεβάζω από τη φωτιά. Γεμίζω με αυτό τις ντομάτες και τις πιπεριές προσέχοντας να αφήσω λίγο κενό για να έχει χώρο να βράσει το ρύζι. Αν περισσέψει γέμιση τη βάζω στα κενά.
Προαιρετικά μπορώ να "στιμώξω" και πατατούλες χοντροκομμένες. Σκεπάζω με τα καπάκια στερεώνοντάς τα με οδοντογλυφίδα. Ρίχνω από πάνω λάδι, το υπόλοιπο μείγμα της ντομάτας και 1 ποτήρι νερό σιγά σιγά. αν θέλω προσθέτω λίγο ακόμα αλάτι.
Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι στις πιπεριές (στις ντομάτες γίνεται πιο γρήγορα επειδή έχει περισσότερα υγρά).
Προαιρετικά μπορώ να βάλω στον πάτο της κατσαρόλας μια - δύο στρώσεις από ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα που θα φτιάξω με την ίδια γέμιση και τα λαχανικά από πάνω.

Στη Σύμη αυτό το φαγητό θα το βρείτε ως "Γιαπράκια".
Καλή Ορεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 27640
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 26-07-2007 10:24
 
λοιπον εγω για αυτα τα γεμιστα εχω να πω οτι στην πολη τα γεμιστα μονο ετσι τα εφτιαχναν στην κατσαρολα και με περισσοτερο κιμα απο οτι ρυζι.η γιαγια μου ακομα ετσι τα φτιαχνει φυσικα προσθετει και λιγο κανελιτσα και τα σερβιρει ζεστα με κρυο γιαουρτακι απο πανω.
 
margarita79
2. 17-10-2008 10:48
 
πολύ νόστιμα πρέπει να είναι..γίνονται πιο γρήγορα από αυτά που κάνουμε στο φουρνο;
 
margie
3. 17-10-2008 13:43
 
Γίνονται πολύ γρήγορα και αφήνουν και ωραίο ζουμάκι για καμιά "βούτα" ;) .
 
vago

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )