Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτα γύρος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 22
Έχει υποβληθεί από Rena   
Πέμπτη, 26/07/07
Υλικά
  • souvlakia
    6 πίτες για σουβλάκι (ακόμα καλύτερα αν είναι σπιτικές)***
  • Κρεμμύδι
  • Ντομάτα
  • Τζατζίκι
Γύρος (η homemade έκδοση)
  • 1 kg πανσέτα κομμένη σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ περίπου κουταλάκι ρίγανη (κατά βούληση)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι (προαιρετικά)

Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα και τη σωτάρουμε με το λαδάκι και το σκόρδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Σβήνουμε με λεμονάκι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Σε πολλούς αρέσει να προσθέτουν στο γύρο πράσινη πιπέρια, εμένα όχι. Αν όμως θέλετε τη σωτάρετε κι αυτή μαζί με το γύρο.
Γεμίζουμε τις πίτες με το γύρο και τα παραπάνω υλικά, ανάλογα με την όρεξη και τα γούστα μας.

*** Πίτα για σουβλάκια
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά μαγιά
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό

Στο μπολ του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε. Η ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλα, να είναι απαλή και ελαστική.
Αφήνουμε να φουσκώσει και πλάθουμε 6 στρογγυλές πίτες. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι κι αφήνουμε να φουσκώσουν λιγάκι. Μ' ένα πηρούνι, σχηματίζουμε κάθετες πηρουνιές σε σειρές για να φτιάξουμε τις γνωστές ρίγες.
Αν τις χρησιμοποιήσουμε αμέσως τις βάζουμε σε ψηστιέρα ή στο τηγάνι με λίγο λάδι, να ροδίσουν και ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας (καλοψημένες ή όχι).
Αν τις θέλουμε να χρησιμοποιηθούν για άλλη φορά απλά τις περνάμε από το τηγάνι να πάρουν χρώμα χωρίς να καλοψηθούν και τις διατηρούμε στα γνωστά πλαστικά σακουλάκια στην κατάψυξη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (71) | Εμφανίσεις: 44317
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 01-09-2009 22:07
 
η τελεια και υγειηνη λυση,γιατι κακα τα ψεματα στα σνακ μπαρ δεν ξερεις στους γυρους δεν ξερεις τι βαζουν
 
lena2
2. 15-11-2009 13:26
 
teleio 8)
 
str4iker
3. 23-02-2010 18:41
 
Καλή ιδέα η συνταγή σου. Αλλά θα ήταν το ίδιο γευστικό και προπάντων πιο υγιεινό πιστεύω αν την πανσέτα και τις πίτες τις ψήναμε στο φούρνο αντί στο τηγάνι. Σωστά?
 
gemlisco

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )