Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρεμμύδια γεμιστά με μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Maria   
Πέμπτη, 02/08/07

Ένα εύκολο, νόστιμο και καλοκαιρινό μεζεδάκι.

Υλικά 
  • 8 μέτρια κρεμμύδια κόκκινα,
  • 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα,
  • 1 κ.σ. πελτέ,
  • 2 κ.σ. βούτυρο,
  • 200 ml. λευκό κρασί,
  • μαϊντανό ψιλ/νο,
  • αλάτι, πιπέρι. 
Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε τις άκρες τους.
Τα χαράζουμε μέχρι τη μέση, τα ανοίγουμε προσεκτικά και κρατάμε τα 3 μεγάλα φύλλα (το υπόλοιπο μέρος το κρεμμυδιού το χρησιμοποιούμε σε άλλα φαγητά). Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
Σε ένα τηγάνι τα σοτάρουμε με το βούτυρο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλ/νο. Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με την γέμιση και τα βάζουμε στη γάστρα ή στο ταψί σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Τα περιχύνουμε με το κρασί, ελαιόλαδο και επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε ζεστο φούρνο στους 200ο Κελσίου για 30 λεπτά.
Μετά βγάζουμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε λίγο ακόμη να ροδίσουν. 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8099
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 24/05/10 )