Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Φέτα σαγανάκι με σουσαμένια κρούστα
Φέτα σαγανάκι με σουσαμένια κρούστα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 22
Έχει υποβληθεί από KATE   
Πέμπτη, 16/08/07
feta_400Υλικά :
  • 250 σκληρή ελληνική φέτα, (κομμένη σε 2 εκατ.-παχιές φέτες )
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 φλιτζανάκια σουσάμι
  • 4-6 κουτάλ. σούπας ελαιόλαδο
  • λεμόνι (στο τέλος)
Εκτέλεση :
  • Απλώστε το σουσάμι σε ένα μεγάλο πιάτο
  • Βυθίστε τη φέτα πρώτα στο αυγό
  • Μετά στο σουσάμι, πιέστε στους σπόρους σουσαμιού και στις δύο πλευρές.
  • Θερμάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • Τοποθετήστε μια ή δύο φέτες τυριών στο τηγανι.
  • Μόλις η φέτα αρχίζει να μαλακώνει, και πάρει ένα χρυσό χρώμα, γυριστέ την από την άλλη πλευρά.
    Επαναλάβετε με την επόμενη φέτα

Προσθήκη ως Αγαπημένο (54) | Εμφανίσεις: 34183
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 17-08-2007 14:27
 
Η συνταγή είναι καταπληκτική και για πιο εξωτική νότα το σερβίρουμε με μαρμελάδα μύρτιλο ή μάνγκο ;)
 
2. 19-08-2007 20:30
 
καπου σε καποια εκπομπη του μαμαλακη ειχα δει κατι παρομοιο και εβαζαν απο πανω μελι το οποιο ειχαν ανακατεψει με μπαλσαμικο και λιγη σογια σος προφανως κατι σαν γλυκοξινη σαλτσα πρεπει να ειναι καλο. 
παντως μπραβο πολυ ωραι συνταγη
 
margarita79
3. 22-01-2008 19:09
 
βρε παιδιά, δεν λιώνει η φέτα στο λάδι?
 
Eisheth
4. 22-01-2008 19:58
 
Όχι, η σκληρή φέτα ,αν είναι σε χοντρό κομμάτι, δεν λιώνει. Εξ άλλου δε θα ψηθεί για ώρα.
 
Lia_P
5. 04-05-2009 23:20
 
αντι για σουσαμι μπορουμε να βαλουμε φρυγανια τρυμμενη? :roll
 
popular
6. 10-05-2009 14:43
 
δεν το έχω κάνει, με αυγό, αλλά γιατί όχι?!
 
kate
7. 19-05-2009 12:36
 
αχ βρε καιτη μου δοκιμασα εχθες να το κανω επειδη το ειχα υποσχεθει στον αρραβωνιαστικο μου(εγω δεν εφαγα λογω διατας)και εγινε χαλια,ξεκολλησε ολο το σουσαμι,ελιωσε η φετα,ανακατευτηκε το σουσαμι.....τι να φταιει?
 
nenapant
8. 18-06-2009 09:21
 
καλημερα και από μενα ,  
πολυ ωραια συνταγη καπως ετσι κανω και τα σνιτσελ κοτοπουλου . 
 
Νεναπαντ μαλλον θα το τηγανισες πολλα λεπτα δεν θελει πολύ και να φορντισεις να υπαρχει μπολικο λαδακι στο τηγανι .
 
XIPOLITIDIF
9. 24-06-2009 20:05
 
ισως φταει αυτο που λες xipolitidif,το σουσαμι ξεκολλησε κατευθειαν απο πανω,θα το δοκιμασω ξανα και θα σας πω,να ρωτησω κατι μηπως δεν θελει πολυ δυνατη φωτια?η κουζινα μου φτανει μεχρι το 6 και εγω το ειχα στο 5.
 
nenapant
10. 15-12-2009 16:27
 
καλησπερα,μια πολυ ωραια παραλλαγη ειναι η εξης΄΄τυλιγεις την φετα σε φυλλο κρουστας τηγανιζεις σε καυτο λαδι και μετα στο πιατο περιχυνεις με αραιωμενο πετιμεζι.πραγματικα απιστευτη γευση αρεσει σε ολους...
 
agelikhpana

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/08/10 )