Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κορμός φράουλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Παρασκευή, 17/08/07

Υλικά :

Παντεσπάνι:

  • 3 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή light δεν έχει σημασία.
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες

Γέμιση:

  • 2 κεσεδάκια (x200gr) philadelphia πλήρες ή light
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος κανονική (250ml)
  • (ή αν δεν σ`αρέσει το philadelphia βάλε 2 κρέμες γάλακτος)
  • 1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 βαζάκι μαρμαλάδα φράουλα (370gr)
  • 1 κούπα αμύγδαλο καβουρντισμένο και χοντροτριμμένο
  • κονιάκ ή ρούμι
  • φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση:

1. Παντεσπάνι: Χρόνος 10` ετοιμασία + 15` ψήσιμο
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα το γιαούρτι, το αλεύρι το μπέικιν και τις βανίλιες. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και απλώνουμε το μίγμα. Θα έχει πάχος λιγότερο από 1 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 170 βαθμούς, 15-17
λεπτά. Προσοχή: στον δικό μου φούρνο στα 20` έχει αρπάξει.
Μόλις το βγάλουμε, αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πετσέτα, και ξεκολάμε προσεκτικά το χαρτί. Το τυλίγουμε ρολό μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη.

2.Κρέμα: Χρόνος 10`.
Χτυπάμε τα τυριά με την άχνη. Σε άλλο μπώλ Χτυπάμε την κρέμα να γίνει σφιχτή σαντιγύ, και την ενσωματώνουμε στα τυριά.

3.Συναρμολόγηση: Χρόνος 10`.
Ξετυλίγουμε το ρολό και το ραντίζουμε με το ποτό. Να μήν καίει το παντεσπάνι και λειώσουν τα υπόλοιπα. Απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια - θα πρέπει να είναι πολύ λεπτή στρώση. Απλώνουμε και τη μισή κρέμα. Το τυλίγουμε να γίνει κορμός και το βάζουμε στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε. Το σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο, και στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες. Κομματάκια φράουλα μπορούμε να βάλουμε και μέσα πριν το τυλίξουμε. Αφήνουμε μισή μέρα στο ψυγείο να σφιξει πρίν το κόψουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11352
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 20-08-2007 08:14
 
Μια άλλη παραλλαγή στη γέμιση ειναι να αλείψης το παντεσπάνι με το συρόπι μιας κομπόστας φρούτου(οτι αρέσει)και να στρώσης μετα μια κρεμα απο μαστραπόνε & ζαχαρη αχνη (250γρ.μαστραπόνε -2 κ.σ.αχνη)και τέλος το φρούτο κομπόστα.Σερβίρεται και με μια μπάλα παγωτό καιμάκι.
 
LITSA5

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/08/07 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός