Υλικά
- 1,5 λίτρο γάλα (συνιστώ όχι light)
- 1,5 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό ή 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό και ½ λεπτό
- 2 φλ. τσαγιού ακατέργαστη ζάχαρη ή και πιο λίγο
- 200 γρ. βούτυρο
- 6 αυγά
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα να φτάσει σχεδόν στο σημείο βρασμού. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύοντάς το σιγά - σιγά το σιμιγδάλι. Σε σιγανή φωτιά βράζετε ανακατεύοντας ώσπου να σφίξει αρκετά η κρέμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να αναμιχθεί με την κρέμα. Προσθέτετε τους χυμούς, τα ξύσματα και τις βανίλιες. Αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας, ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνειά της. Τέλος χτυπάτε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτετε κι αυτά στην κρέμα ανακατεύοντας. Αδειάζετε την κρέμα σε αντικολλητικό ταψί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο - πάνω κάτω - στους 180ο C για μία περίπου ώρα ή μέχρι να φτιάξει κρούστα και να πάρει χρώμα από πάνω. Tip: δεν το αφήνουμε ακριβώς στην μέση αλλά πιο χαμηλά στο φούρνο αφ’ ενός για να μην καεί από πάνω αφ’ ετέρου για να ψηθεί από κάτω. Σερβρίρουμε πασπαλισμένο με κανέλλα. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 41014 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |