Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σοκολατόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 91
Έχει υποβληθεί από litsa   
Τετάρτη, 29/08/07
Ευρετήριο άρθρου
Σοκολατόπιτα
Σελίδα 2
Υλικά
  • 3/4 κούπας βούτυρο
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1κούπα νερό
  • 2 κούπες αλεύρι φαρίνα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 5 αυγά
  • 1/2 κούπα κονιάκ
Παρασκευή
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα μίγμα σαν σιρόπι.
  • Κρατάμε χωριστά 1 1/2 κούπα από το σιρόπι αυτό για αφού ψηθεί το κέικ.
  • Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ και το υπόλοιπο από το σιρόπι. Χτυπάμε ξανά για λίγο και αδειάζουμε όλο το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30'.
  • Όταν ψηθεί η πίτα, την χαράζουμε σε κομμάτια (όσο είναι ακόμα ζεστή) και αφού τρυπήσουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι, ρίχνουμε στις τρυπούλες λίγο λίγο το σιρόπι που έχουμε φυλάξει.

Καλή σας όρεξη!!



Προσθήκη ως Αγαπημένο (109) | Εμφανίσεις: 112141
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 29-08-2007 16:24
 
πολυ ωραια συνταγουλα λιτσα και λεγα τι θα κανω με τα αυγα απο το χωριο. 
τι μεγεθος ταψι χρειαζομαστε λιτσα ?για να βγει σωστη σε υψος?
 
margarita79
2. 30-08-2007 08:53
 
Μαργαρίτα, το ταψί ή πυρέξ πρέπει να είναι περίπου 30 cm. 
Δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς. 
Φιλιά.
 
litsa
3. 30-08-2007 10:35
 
ευχαριστω πολυ λιτσα θα εκτελεστει αμεσα και αν πετυχει θα σου στειλω φωτο να τη βαλεις στη συνταγη σου αν θες. 
φιλια
 
margarita79
4. 31-08-2007 11:56
 
litsa, 
έφτιαξα τη σοκολατόπιτά σου και έγινε απίθανη. Αφράτη πολύ( έβαλα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι δεν έπρεπε; αυτό δεν εννοούσες;)και ζουμερή. Εγώ βάζω πάντα και λιγότερα αυγά από ότι λένε οι συνταγές, αλλά και έτσι έγινε πολύ αφράτη!!!!Μου άρεσε πολύ η γεύση της και ήταν και πάρα πολύ εύκολη. Δεν είχα κονιάκ και έβαλα κράνα λικέρ, την άλλη φορά θα προσθέσω και ρούμι και άλλο κακάο( που το τσιγκουνεύτηκα), κόλαση...χαχα!! Την επόμενη φορά θα βάλω λίγο περισσότερο σιρόπι γιατί τι θέλω (για τα δικά μου γούστα) ακόμα πιο σιροπιαστή. Να είσαι καλά, που μοιράστηκες μαζί μας αυτή τη συνταγή :) :grin :p
 
Lia_P
5. 31-08-2007 12:10
 
Λία, 
χαίρομαι που σου άρεσε. Καλή η ιδέα σου για το ρούμι, θα το δοκιμάσω κι εγώ. 
Φιλιά.
 
litsa
6. 10-09-2007 11:19
 
Λοιπόν... έφτιαξα τη σοκολατόπιτα που προτείνεις, Λίτσα! Έγινε πολύ αφράτη, πολύ σοκολατένια, και για να είμαι ειλικρινής, όταν τη δοκίμασα ενώ ακόμα δεν είχε κρυώσει καλά καλά δεν ενθουσιάστηκα, την επόμενη μέρα, όμως, που είχε απορροφήσει όλο το σιρόπι, ήταν πολύ καλύτερη. Στο σπίτι δεν αφήσανε ψίχουλο! Σε ευχαριστούμε, Λίτσα, για την ωραία συνταγή.
 
katerina
7. 10-09-2007 12:10
 
Κατερίνα χαίρομαι που σας άρεσε!! 
Φιλιά
 
litsa
8. 25-01-2008 14:16
 
litsa έφτιαξα και εγώ τη σοκολατόπιτα και ήταν καταπληκτική. άκουσα τα καλύτερα από όλους!!!!
 
bluebell
9. 13-02-2008 17:38
 
Έφτιαξα κι εγώ τη συνταγή σου Λίτσα!Πολύ ωραία γεύση, ειδικά όταν απορροφήθηκε όλο το σιρόπι!Βέβαια σαν κεικ μοιάζει,σαν σιροπιαστό κεικ παρά σαν πίτα, αλλά είναι πολύ γευστικό!
 
stella
10. 13-02-2008 22:02
 
Κι εγώ την έφτιαξα και ξετρελλαθήκαμε.
 
sgr
11. 24-02-2008 12:17
 
Την έφτιαξα σήμερα με διπλάσιο σιρόπι (στην επικάλυψη) και έγινε πολύ καλή. Τελικά θέλει περισσότερο σιρόπι για να μην είναι απλά ένα κέϊκ σοκολάτας αλλά περισσότερο για σοκοαπόλαυση. Ίσως και σερβιρισμένο με σαντιγύ να ήταν το κάτι άλλο!
 
yiouli
12. 16-03-2008 11:01
 
Την έφτιαξα χθες είναι παρα πολύ καλή. Ευχαριστούμε Λίτσα. Θα συμφωνήσω με τις κοπέλες για το θέμα του σιροπιού, νομίζω σηκώνει περισσότερο. Την επόμενη φορά θα κάνω διπλάσια ποσότητα. Να προσθέσω ότι μετά το σιρόπιασμα άλειψα όλη την πάνω επιφάνεια με μερέντα για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση. Απλά τέλειο.
 
rena
13. 29-03-2008 15:48
 
Την έφτιαξα σήμερα χρησιμοποιώντας αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του σε ταψάκι 28εκ.Απο γεύση έγινε τέλεια αλλά νομίζω ότι δε φούσκωσε. Έχει πάχος περίπου 2 δάχτυλα!Έπρεπε να φουσκώσει περισσότερο ή έτσι βγαίνει πάντα; :?
 
marygeo
14. 08-01-2010 23:57
 
Να μαι κι εγώ. marygeo φουσκώνει και νομίζω οτι κάτι δεν έκανες καλά. Μήπως άνοιγες τον φούρνο σου συχνά?  
Έγινε τέλεια η πιτα ελπίζω να προλάβω να βάλω φωτογραφία :grin  
Και το σιρόπι το έβαλα διπλό και πιστεύω οτι κι άλλο να είχα θα το ρούφαγε!!!!  
Απλα τέλειο
 
mariaZ
15. 02-05-2011 18:49
 
Τελικά έχουμε καταλήξει στο πόσο σιρόπι χρειάζεται;
 
tamar


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός