Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κούπα λάδι
- 1 ποτήρι αλεύρι
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 βιτάμ
- 1/4 φέτα τριμμένη
- 2 αυγά
- λίγη τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
- Τρίψτε τα κολοκύθια στον τρίφτη, αλατίστε κι αφήστε τα να στραγγίσουν.
- Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και αφού στίψετε το τριμμένο κολοκύθι με τις παλάμες σας, ρίξτε το μέσα και τσιγαρίστε το για 10'.
- Βάλτε το μίγμα σε μία λεκανίτσα και ρίξτε το αλεύρι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι. Στο τέλος ρίξτε την τριμμένη φέτα και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
- Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίστε το με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αδειάστε μέσα το μίγμα και πασπαλίστε την επιφάνεια με φρυγανιά.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Σημείωση: Το μυστικό είναι το μίγμα μέσα στο ταψί να έχει το πολύ 1,5 εκ. πάχος για να ψηθεί καλά η πίτα. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 32462 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |