Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθόπιτα Νο.01 (εύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από litsa   
Πέμπτη, 30/08/07
Υλικά
  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 ποτήρι αλεύρι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 βιτάμ
  • 1/4 φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
  • Τρίψτε τα κολοκύθια στον τρίφτη, αλατίστε κι αφήστε τα να στραγγίσουν.
  • Τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και αφού στίψετε το τριμμένο κολοκύθι με τις παλάμες σας, ρίξτε το μέσα και τσιγαρίστε το για 10'.
  • Βάλτε το μίγμα σε μία λεκανίτσα και ρίξτε το αλεύρι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι. Στο τέλος ρίξτε την τριμμένη φέτα και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
  • Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίστε το με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Αδειάστε μέσα το μίγμα και πασπαλίστε την επιφάνεια με φρυγανιά.
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Σημείωση: Το μυστικό είναι το μίγμα μέσα στο ταψί να έχει το πολύ 1,5 εκ. πάχος για να ψηθεί καλά η πίτα.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 32462
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 30-08-2007 15:22
 
αυτη την ξεσκεπαστη κολοκυθοπιτα την κανω και εγω με τη μονη διαφορα που την κανω καμμια φορα στην πιο λαιτ εκδοχη της δηλαδη βαζω λαδιαντι για βιταμ και ανθοτυρο αντι για φετα. 
ααα προσθετω παντα και ανηθο. 
ωραια συνταγουλα ευχαριστουμε
 
margarita79
2. 30-08-2007 17:59
 
Δηλ. εδώ έχουμε πίτα χωρίς φύλλο, αν κατάλαβα καλά. Ωραία ιδέα, litsa!
 
Lia_P
3. 16-11-2007 10:40
 
Θα δοκιμάσω να τα κάνω σε θήκες για μάφινς και θα σου πω. 
Φαίνεται ωραία συνταγή Λίτσα
 
sgr
4. 16-11-2007 12:30
 
Λιζα την εχω κανη και βγηκε καταπληκτικο, αν εχης χαρτακια να βαλης στις θηκες, ακομη καλυτερα...
 
Litsa5
5. 20-11-2007 12:51
 
Tη δοκίμασα και με κολκύθα κόκκινη και εγινε καταπληκτική
 
Litsa5
6. 20-11-2007 20:17
 
Φωτό από τη Litsa5, με κόκκινη κολοκύθα αντί για πράσινα κολοκύθια. 
 
 
Lia_P
7. 22-11-2007 14:40
 
Τελικά την έκανα σε ταψί και βγήκε πολύ γευστική παρόλο που έβαλα το 1/2 λάδι απ' ότι πρότεινες...
 
sgr
8. 22-11-2007 14:43
 
Αααα τώρα είδα ότι έλεγες και 1 βιτάμ. Καλά αυτό το ξέχασα τελείως. Όλο κι όλο έβαλα 1/2 κούπα λάδι. Νόστιμο ήταν πάντως.
 
sgr
9. 21-01-2010 04:07
 
ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ
 
NIKOSSS
10. 04-05-2010 14:35
 
Μόλις την εφτιαξα,θέλει 1 ποτήρι αλεύρι επιπλέον(μπορεί και παραπάνω),άνηθο,μαιντάνο,δυόσμο και λιγοτέρο βούτυρο.Ευχαριστώ :x
 
zouzounara
11. 04-05-2010 19:12
 
Η συνταγή σου είναι μόνο γιά νέες νοικοκυρές 
 
 
 
 
 
 
 
 
:roll
 
zouzounara
12. 27-09-2010 13:06
 
Τι εννοείς πως η συνταγή είναι για νέες νοικοκυρές?  
Οι παλιές νοικοκυρές μαγειρεύουν ποιο gourmet? Θα καθόντουσαν 5 ώρες στην κουζίνα αντί για 1, για να φτιάξουν την θεσπέσια κολοκυθόπιττα? 
Με ποια κριτήρια ορίζεις την νοικοκυρά εσύ?  
Μήπως αυτή η συνταγή δεν πρέπει να εκτελεστεί και από άντρες κατά την γνώμη σου? :x
 
vivpoly

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 07/04/10 )