Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχάρι κοκκινιστό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από vago   
Πέμπτη, 30/08/07
img_1541_400
Υλικά :
  • 4 μερίδες μοσχάρι (ποντίκι κατά προτίμηση)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή φρέσκιες τριμμένες ντομάτες με 2 κ.σ. πελτέ
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά
Εκτέλεση :

Σε χύτρα βάζω το κρέας και το σωτάρω σε χαμηλή φωτιά με το λάδι. Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά (βασιλικό, ματζουράνα, κανέλα κλπ).
Γυρίζω το κρέας και απο τις δυο μεριές να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτω την ντομάτα και το κρασί. Βάζω ανάλογο νερό και προσθέτω την πιπεριά ψιλοκομμένη. Το κλείνω στη χύτρα για 30' περίπου. Ανοίγω τη χύτρα και συνεχίζω για λίγο το βράσιμο χωρίς καπάκι για να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί διορθώνω το αλάτι.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρύζι (οπως στη φωτογραφία), πατάτες τηγανιτές ή πουρέ, μακαρόνια και γενικά με ότι μας αρέσει.

Καλή όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 34910
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 02-09-2007 05:36
 
;) τι όμορφα δεμένη η σάλτσα ου!!Bravo
 
kleiw
2. 21-01-2009 21:34
 
Το έφτιαξα σήμερα το μεσημέρι και αυτή τη στιγμή τρώω τη δεύτερη μερίδα μου! Τέλειο! 
Αν το κάνετε σε απλή κατσαρόλα θέλει τον διπλό χρόνο να βράσει! 
Ευχαριστώ για την απλή και υπέροχη συνταγή!
 
sia
3. 14-12-2009 20:00
 
ti myrwdika vazeis akrivws den katalava ....
 
izabella

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )