Υλικά : - 4 μερίδες μοσχάρι (ποντίκι κατά προτίμηση)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή φρέσκιες τριμμένες ντομάτες με 2 κ.σ. πελτέ
- 1 ποτηράκι κρασί
- λάδι
- αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά
Εκτέλεση : Σε χύτρα βάζω το κρέας και το σωτάρω σε χαμηλή φωτιά με το λάδι. Προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά (βασιλικό, ματζουράνα, κανέλα κλπ). Γυρίζω το κρέας και απο τις δυο μεριές να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτω την ντομάτα και το κρασί. Βάζω ανάλογο νερό και προσθέτω την πιπεριά ψιλοκομμένη. Το κλείνω στη χύτρα για 30' περίπου. Ανοίγω τη χύτρα και συνεχίζω για λίγο το βράσιμο χωρίς καπάκι για να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί διορθώνω το αλάτι. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρύζι (οπως στη φωτογραφία), πατάτες τηγανιτές ή πουρέ, μακαρόνια και γενικά με ότι μας αρέσει.
Καλή όρεξη!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 34910 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |