Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Γλυκό με φρυγανιές Νο.01 και κρέμα
Γλυκό με φρυγανιές Νο.01 και κρέμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από litsa   
Παρασκευή, 31/08/07
Υλικά
  • 1 πακέτο ζάχαρη
  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 500 γρ. σαντιγύ
  • 6 ποτήρια νερό
  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • κανέλα
  • αμυγδαλόψυχα

Παρασκευή

Φτιάχνουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας 6 ποτήρια χλιαρό νερό με 6 ποτήρια ζάχαρη. Βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι τις φρυγανιές, τις στρώνουμε σ' ένα πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με κανέλα.
Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει την κρέμα, και την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φρυγανιές, πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα και γαρνίρουμε με τη σαντιγύ.
Το βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 33633
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 01-09-2007 07:49
 
ΛΙΤΣΑ,συννονοματη μαλον εχουμε και την ιδια καταγωγή?της μικρασιατισας?αυτο το γλυκο ειναι απλο και απιθανο το κανω συχνά αλλα σε πιο light εκδοχή,βάζω μια στρωση φρυγανιές στο πατω ενος πυρέξ ριχνω τη μισή ποσότητα συροπιού ,απ'επάνω τη κρέμα,τριμένο αμύγδαλο και κανέλα.τέλοιο! νασαι καλά και γραφε κι'αλλες τετοιες ευκολες συνταγούλες
 
litsa5
2. 03-09-2007 11:11
 
Ναι, συνονόματη και μένα η καταγωγή μου είναι από Μικρά Ασία και είμαι περήφανη γι' αυτό!! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τις συνταγές μου. 
Φιλιά.
 
litsa
3. 05-09-2007 09:14
 
μμμμ ωραίο γλυκάκι. Αναρωτιέμαι αν αντί για κοινή ζάχαρη, βάλουμε Canderel, θα ειναι καλό ??
 
sgr
4. 06-09-2007 09:23
 
Γιατί όχι; Θα είναι το ίδιο καλό και .....καλύτερο για τη σιλουέτα μας!!
 
litsa
5. 10-09-2007 16:14
 
το γλυκο αυτο το φτιαχνουν παρα πολυ στη ζακυνθο οπου πηγα διακοπες φετος και το σερβιρουν σκετο ή με παγωτο.το ονομαζουν φρυγανια και θεωρειται παραδοσιακο τους γλυκο το βρισκεις παντου.σας βαζω μια φωτο απο καφε στη μποχαλη οπου απολαυσαμε καφε και γλυκο φρυγανια ετσι για να παρετε μια ιδεα σερβιρισματος.λιτσα ευχαριστουμε για τη συνταγη 
 
margarita79
6. 11-09-2007 10:25
 
αντμιν σε ευχαριστω πολυ μια χαρα φαινεται η φωτο.
 
margarita79
7. 19-02-2008 16:04
 
Μια μικρή παραλλαγή της συνταγής που δοκίμασ α και εγώ πρόσφατα στη Ζάκυνθο είναι αντί για τη δεύτερη στρώση με φρυγανιές να βάλουμε πτι-μπερ και πάνω στη σαντιγύ τριμμένο μπισκότο. :)
 
Titika
8. 19-02-2008 16:41
 
Δοκιμάστε το και με φρυγανισμένο τσουρέκι. Είναι άψογο.
 
margarita
9. 19-02-2008 21:03
 
δικιμαστε κοριτσια αντι για σαντυγη να βαλετε πανω απο την κρεμα ενα ζελε κερασι η οτι αλλο ζελε σας αρεσει
 
sgrav
10. 02-06-2008 14:44
 
Η φώτο είναι όλα τα λεφτά, πρέπει να είναι μμμούρλια.. Λέω αυτές τις μέρες να το φτιάξω αλλά έχω κάποιες απορίες. 1)Καταρχήν η κρέμα είναι Ανθος αραβισίτου στιγμής ή αυτή που χρειάζεται βρασιμο. 
2)Και αν είναι η 2η, την ρίχνουε ζεστή πάνω απο τις φρυγανιές. 
3)Το βάζουμε αμέσως στο ψυγείο ή περιμένουμε να κρυώσει? Αυτά.. Φαίνεται οτι είμαι αρχάρια ε?? Ελπίζω να μην σας κούρασα.. :) :roll
 
alice89
11. 11-08-2008 20:08
 
Νομίζω Alice ότι είναι το ίδιο όποια κρέμα και να χρησιμοποιήσεις. Εγώ θα έβαζα την στιγμής και σίγουρα θέλει ψυγείο. Είναι γλυκό που τρώγεται δροσερό.
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )