Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Κιουνεφέ Νο.01 (μικρασιάτικο καταϊφι)
Κιουνεφέ Νο.01 (μικρασιάτικο καταϊφι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από litsa   
Παρασκευή, 31/08/07
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. Κανταΐφι.
  • 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια.
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη.
  • Χυμό λεμονιού.
Παρασκευή
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταΐφι, προσπαθώντας να το ξεκολλήσουμε, για να γίνει πιο αφράτο. Σ' ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι σ' όλη την επιφάνεια. Με μια κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα. Μ' αυτό αλείφουμε την επιφάνεια από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνουμε στους 150-160ºC μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το διατηρούμε κρύο. Όταν είναι να το σερβίρουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε καυτό. Αν θέλουμε το γαρνίρουμε με λίγο φυστικάκι Αιγίνης ή καϊμάκι παγωγό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 15700
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 01-09-2007 07:57
 
Σαν γλυκατσού που ειμαι,αυτο το κανταίφι το έχω δοκιμάση με τυρι ανθότυρο γιατι δεν μαρεσει το φιλαδέλφεια και εχει γίνη τελοιο! 
Λιτσάκι εισαι και εσυ γλυκατσού?
 
litsa5
2. 03-09-2007 11:13
 
Ως γνήσια γλυκατζού, κι εγώ το κάνω μερικές φορές με ανθότυρο και έχεις δίκιο είναι τέλειο!
 
litsa
3. 02-09-2009 00:14
 
σε μενα παιδια θα βρειτε το γνησιο κιουνεφε, το εισαγω απο τουρκια σε ατομικη μεριδα κατεψυγμενο.δεν χανετε να το δοκιμασετε .κινητο 6944446173
 
DINOS
4. 31-07-2009 11:06
 
Εδώ δεν είναι χώρος διαφημίσεων. Υπάρχει αντίστοιχη ενότητα γι'αυτο στο forum.
 
vago
5. 12-01-2010 11:51
 
ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ. ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΙΟΥΝΕΦΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗ. ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
 
KAS

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 05/05/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διαιτητικό πολυσκεύος ατμομάγειρας
Το Top στην φιλοξενία