Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φακές σούπα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από vago   
Τρίτη, 04/09/07
img_1552_400

Υλικά (3 μερίδες)

  • 1/2 πακέτο φακές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες ωριμες ψιλοκομενες ή μισό κουτι ντοματάκια
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιολαδο
  • 1 φλυτζανάκι ξύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις βράζουμε σε άφθονο νερό να 10 λεπτά περίπου και τις σουρώνουμε. Τις ξαναβάζουμε να συνεχίσουν το βράσιμο με καινούργιο νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Αλατίζουμε και αφήνουμε για 10'. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να γίνουν οι φακές (περίπου 1 ώρα) και να φτιάξει μια ωραία πηχτή σούπα.
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύουμε με ψάρια παστά ή ελιές.
Καλή ορεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 171232
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 05-09-2007 09:15
 
και εγώ έτσι ακριβώς τις κανω Βάγγο. Αθάνατες φακές !!!!!
 
sgr
2. 07-09-2007 16:16
 
vago συγχαρητηρια. Δοκιμασε αν θες να βαλεις ξυδι μπαλσαμι την επόμενη φορα, αλλο πραγμα σου λεω. Επισης μερικες φορες τις φτιαχνω και χωρις ντοματα. Νόστιμες ειναι κι ετσι. φιλιά
 
zoi
3. 12-09-2007 22:47
 
Εγώ βάζω επίσης καρρότο σε κομματάκια και καυτή πιπερίτσα. Επίσης το σκόρδο το βάζω ολόκληρο (2 σκελίδες).  
Τώρα που το γράφω το σχόλιο φτιάχνω φακές...
 
lydia
4. 05-11-2008 15:13
 
Εγώ βάζω ψιλοκομμένω σέλινο (κυρίως το κοτσάνι)ή σέλερυ, πάει πολύ. 
 
Επίσης τρίβω στον τρίφτη στο ψιλό και μια μικρή πατάτα για να χυλώσει η σούπα. 
Τις έφτιαξα χτες. :) 
 
Lydia η καυτερή πιπερίτσα είναι mustαν την αντέχει το στομάχι!!! 
Ζωή  
(stamkoz aplws to nickname)
 
stamkoz
5. 23-11-2008 11:28
 
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΙΛΕΤΟ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ ΠΑΣΤΟ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ...
 
STATSA
6. 27-11-2008 08:59
 
Εγώ παιδιά βάζω τα εξής:σέλινο,καρότο,σκόρδο,κρεμμυ δάκι,δάφνη και ντομάτα.Οποιος θέλει βάζει και ξύδι.
 
atalanth
7. 06-05-2009 12:25
 
Το τέλειο πιάτο 
Σε ευχαριστω Vago για την συνταγή
 
susudi
8. 13-09-2010 17:47
 
Και εγώ έτσι τις κάνω! Αλλά πρόσφατα είδα σε μια εκπομπή του Μαμαλάκη που έλεγε να δοκιμάσουμε μια φορά αντι για δάφνη να βάλουμε φασκόμυλο και συμπλήρωσε ότι έτσι τις μαγείρευαν οι αρχαίοι.
 
xalbas
9. 13-10-2010 19:59
 
Κορίτσια μπορείτε να με διαφωτίσετε λίγο σχετικά με την αναλογία φακής και νερού, γιατί είμαι λίγο άσχετη; Ας πούμε για το μισό πακέτο πόσο νερό χρειάζεται για να μην γίνει ούτε πολύ νερουλή ούτε και πολύ πηχτή;
 
tat21
10. 13-10-2010 21:04
 
Εγω βαζω περιπου 4 ποτηρια νερο για καθε 1 ποτηρι φακες...βεβαια στο τελος τις αφηνω και χυλωνουν αρκετα.
 
margarita79
11. 13-10-2010 21:05
 
Νομίζω οτι για τα δεδομένα που θέτεις tat21 θα είναι καλά περίπου 500-750 ml νερού (αν τις βράσεις στη χύτρα) αλλιώς βάλε γύρω στο λίτρο γιατί θα εξατμιστεί (και να τους ρίχνεις και κανένα βλέφαρο για να σιγουρευτείς)  
Απίθανη συνταγή !!! Καλή επιτυχία
 
mariaZ
12. 17-01-2011 20:50
 
Ευχαριστώ πολύ! Τις έφτιαξα κι έγιναν τέλειες!
 
tat21
13. 05-02-2011 23:12
 
paradosiaki sindagi...to nero eksatmizete, kalitera na prostheteis pros to telos (eksartate poso vrasteri einai i faki). alli vazoun kai mikra loukanika mesa stin faki, den to exw kanei pote. alla prostheto pros to telos 4-6 mikra oloklira kremidia, isa isa na malakosoun kai na serviristoun oloklira sto piato, teleia!!!!!
 
Julien

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 18/05/10 )