Υλικά
- 2/3 φλ. ρεβύθια
- 2 1/2 φλ. νερό
- 1/3 φλ. ταχίνι
- 3 κ.σ. ζουμί από τα ρεβύθια
- 1/3 φλ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Παρασκευή
- Πλένετε τα ρεβύθια και τα μουλιάζετε τη νύχτα σε 2 1/2 φλ. νερό.
- Τα βράζετε για 1 1/2 ώρες περίπου.
- Κρατάτε 3 κ.σ. από το νερό.
- Λιώνετε τα ρεβύθια και ανακατεύετε με το ταχίνι.
- Ανακατεύετε σιγά σιγά με το νερό και το χυμό του λεμονιού.
- Προσθέτετε το αλάτι και το σκόρδο.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό και πάπρικα.
- Περιχύνετε με λάδι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7789 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |