Είχα δοκιμάσει αυτό το σαγανάκι και μου άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν κατάφερα να βρω την πρωτότυπη συνταγή, που σίγουρα διαφέρει από αυτή που γράφω, αλλά αυτοσχεδιάζοντας προέκυψε ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα που προσεγγίζει στην αρχική συνταγή που δοκίμασα.
Χρησιμοποίησα 2 είδη τυριών φέτα και κασέρι, όμως με το κασέρι το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερο μια και γλυκίζει πολύ. Αν θέλετε να δοκιμάσετε με άλλο τυρί δοκιμάστε με κάποιο πικάντικο (κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα κλπ). Αυτό με τη φέτα ήταν πεντανόστιμο. Η Μαργαρίτα μου πρότεινε να περάσω τη φέτα στο αλεύρι και μετά σε φρυγανιά αλλά δε το δοκίμασα τελικά, γιατί το αρχικό σαγανάκι είχε μια πολύ τραγανή κρούστα και με πήγαινε περισσότερο σε σιμιγδάλι. Πιστεύω όμως πως θα του πηγαίνει μια χαρά και η φρυγανιά.
Υλικά :
- 1 τετράγωνο κομμάτι φέτα
- 3 φλιτζανάκια αλεύρι ανακατεμένο με σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές μέλι αραιωμένο με μπαλσάμικο
- 1 κ.γ σουσάμι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :
- Βάλτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι σε ένα πιάτο
- Απλώστε στη φέτα το μείγμα του μελιού
- Πασπαλίζετε με το σουσάμι
- Περάστε το τυρί στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές να σκεπαστεί
- Θερμάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
- Τοποθετήστε το τυρί στο τηγάνι και τηγανίστε κι από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσίσει.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 25979 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |