Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ιμάμ Μπαϊλντί Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Rena   
Παρασκευή, 07/09/07
Υλικά
  • 8 μελιτζάνες τσακώνικες (οι μακρόστενες)
  • 5 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κουτί χυμός ντομάτας
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα
melitzanes
Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι τις χαράζουμε με κάθετες γραμμές σε 3 σημεία. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για ½ ώρα σε τρυπητό για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και στίβουμε ελαφρά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες ελαφρά, ίσα ίσα να ροδίσουν λίγο (αυτό το στάδιο μπορούμε να το παραλείψουμε για να μη γίνει βαρύ το φαγητό μας-η αλήθεια είναι όμως ότι γίνεται πεντανόστιμο έτσι).
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια, το οποίο έχουμε κόψει σε φετάκια, και τα σκόρδα και στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και 1 κούπα νερό, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό κι αν κρίνουμε ότι χρειάζεται ανακάτεμα το κάνουμε κουνώντας την κατσαρόλα κι όχι με κουτάλα για να μη λειώσουν οι μελιτζάνες μας. Ελέγχουμε σταδιακά το φαγητό μη μείνει χωρίς υγρά.

Υπολογίστε ότι χρειάζεται γύρω στη μισή ώρα για να είναι έτοιμο το φαγητό αν έχουν τηγανιστεί τα λαχανικά από πριν και γύρω στα 45-50 λεπτά αν τα βάλουμε απευθείας.

Πολλοί συνηθίζουν αφού σωτάρουν τα υλικά για λίγο στην κατσαρόλα να μεταφέρουν το φαγητό σε ταψί και να ολοκληρώνουν το ψήσιμο στο φούρνο. Γίνεται εξίσου νόστιμο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 16667
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 26-07-2011 16:07
 
:zzz :zzz :zzz καταπληκτικό το έφτιαξα 2 φορές σε μία βδομάδα!!!!!!!
 
LIONTOU

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )