Γιατί είναι επικίνδυνο να μαρινάρω τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου; Τα βακτηρίδια πολλαπλασιάζονται ταχύτατα σε θερμοκρασία δωματίου, επομένως για λόγους ασφαλείας τα τρόφιμα θα πρέπει να παραμένουν στο ψυγείο όταν μαρινάρονται. (Η κατάψυξη ελαττώνει το ρυθμό ανάπτυξης των βακτηριδίων .)
Μαρινάδα η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε ωμά κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά περιέχει υγρά από τα τρόφιμα αυτά. Τα υγρά μπορεί να περιέχουν βακτηρίδια τα οποία εάν καταναλωθούν μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες. Το οξύ στη μαρινάδα δε σκοτώνει τα βακτηρίδια, επηρεάζει ελάχιστα το ρυθμό ανάπτυξής τους Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 13484 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |