Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πίτσα (με το… μέτρο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 16
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 10/09/07
Ευρετήριο άρθρου
Πίτσα (με το… μέτρο)
Σελίδα 2
dsc01309_400

Με αυτή την πίτσα έχουμε περάσει αρκετά βράδια με φίλους. Έχουμε φτάσει μέχρι και τα 5 ταψιά σε ένα βράδυ. Η παρακάτω συνταγή είναι για πίτσα λεπτή αλλά μπορεί να γίνει και πιο χοντρή αν χρησιμοποιήσουμε μικρότερο ταψί.

Υλικά και εκτέλεση για το ζυμάρι:

  • Για ένα ταψί φούρνου
  • 2,5 κούπες του τζαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φακελάκι μαγιά ξερή
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Περίπου 200ml νερό χλιαρό
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο

Ανακατεύω με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ τα στερεά υλικά (μιας και δεν μου αρέσει να λερώνω και πολύ τα χέρια μου) και προσθέτω λίγο λίγο το χλιαρό νερό. Συνεχίζω το ανακάτεμα με το πιρούνι για λίγο ακόμη. Μετά λαδώνω λίγο το χέρι μου και συνεχίζω να ανακατεύω με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει πια στα τοιχώματα του μπολ. Λαδώνω τη ζύμη γύρω γύρω ώστε να μην κολλήσει στα τοιχώματα που μπολ καθώς θα φουσκώνει. Αν θέλω προσθέτω στη ζύμη και λίγη ρίγανη. Αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί περίπου. Αν βιάζομαι τη βάζω στο φούρνο στους 50oC στον αέρα. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί την απλώνω με τις παλάμες σε ένα λαδωμένο ταψί φούρνου. Αν θέλουμε να μην είναι τόσο λεπτή την αφήνουμε ακόμη λίγο μέχρι να φουσκώσει ξανά πριν απλώσουμε τα υλικά. Αν πάλι θέλουμε πιο τραγανή ζύμη μπορούμε αντί για νερό να χρησιμοποιήσουμε είτε γάλα είτε γιαούρτι.

dsc01299_400 dsc01306_400

Όσο το ζυμαράκι φουσκώνει φτιάχνουμε τη σάλτσα και ετοιμάζουμε τα υλικά που θα στρώσουμε από πάνω.

Για τη σάλτσα ανακατεύουμε τα εξής:

  • Μία μικρή τρίγωνη συσκευασία πελτέ ντομάτας
  • Μία μερίδα γάλα εβαπορέ (από αυτό που βάζουμε στον καφέ μας)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ζάχαρη

Όσο για τα υλικά εμείς συνήθως βάζουμε τα εξής:

  • 4-5 Γαλοπούλα καπνιστή
  • Πιπεριά πράσινη
  • Μανιτάρια
  • Ντομάτα
  • Τυρί Gouda και μόνο gouda σε φέτες (δεν χρειάζεται να το τρίψουμε αφού ούτως ή άλλως θα λιώσει)

Στην περίπτωση που θέλουμε πιο ελληνική γεύση προσθέτουμε κρεμμύδι και φέτα.

Έτσι στρώνουμε πρώτα τη σάλτσα, έπειτα τη γαλοπούλα (και το κρεμμύδι αν θέλουμε), έπειτα τυρί gouda και από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.

dsc01307_400 dsc01296_400 dsc01308_400

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (95) | Εμφανίσεις: 43472
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 10-09-2007 22:39
 
:grin πολύ καλό. Μπράβο
 
tats
2. 12-09-2007 10:46
 
Πω πω, φαίνεται υπέροχη. 
Ευχαριστούμε για τη χρήσιμη συνταγή
 
sgr
3. 05-04-2008 21:41
 
Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή...Είναι υπέροχη.Το ζυμάρι άψογο και το γαλατάκι στη σάλτσα κάνει τη διαφορά. Με μία παραλλάγη με όλα τα παραπάνω έβαλα και λουκάνικο φρανκφούτης. Τύφλα να έχουν οι πιτσαρίες. Μόλις βγήκε απο το φούρνο και είμαστε έτοιμοι για ταινία!Να σαι καλά.
 
nikhkon
4. 07-04-2008 12:10
 
Πάντα τέτοια!!! καλά να περνάτε καλά!!!
 
zoi
5. 22-05-2008 15:14
 
Τί είναι η μικρή τρίγωνη συσκευασία πελτέ ντομάτας? μπορείτε να μου εξηγήσετε πόσα γραμμάρια περίπου. Δεν ζω στην Ελλάδα.
 
kineza
6. 22-05-2008 16:58
 
Είναι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας σε ποσότητα :zzz
 
zoi
7. 11-06-2008 14:30
 
Έφτιαξα χθες λόγω αγώνα πίτσες και η μία ζύμη ήταν αυτή. Πραγματικά βγήκε πολύ νόστιμη και πολύ αφράτη.
 
Aithra
8. 12-06-2008 13:32
 
Υπέροχη! Πόσες φορές έχω φτιάξει τέτοιες! :)
 
Pan
9. 23-06-2008 14:17
 
Αυτή τη φορά έφτιαξα εκτός από το ζυμάρι σου και την σάλτσα. Βγήκε αρκετά νόστιμη όμως αυτή που περίσσευε στην ακρούλα....μαύρισε!!! Γι' αυτό άλλη φορά να προσέχω να "καλύπτω" τη σαλτσούλα με τα υλικά!
 
Aithra
10. 14-12-2008 13:15
 
ευχαριστώ πολύ Ζοι
 
kineza
11. 10-12-2009 23:55
 
καλησπέρα.στους ποσους βαθμους και για ποση ώρα την ψήνεις?
 
efi1771970
12. 11-12-2009 17:20
 
Δεν ξέρω η Ζωή στους πόσους βαθμούς την ψήνει εγώ την ψήνω στους 220 στην κάτω σχάρα και για 20 λεπτά περίπου. Να έχει ροδίσει το ψωμάκι γύρω γύρω. Είναι πολύ ωραία πίτσα την έχω κάνει πολλές φορές και πάντα μου είναι πετυχημένη.
 
voula
13. 17-02-2011 08:47
 
Tην έφτιαξα χθες και ο άντρας μου ξετρελάθηκε. Είναι φοβερή η ζύμη, αρκεί βέβαια να σας αρέσουν οι λεπτές ζύμες και όχι οι αφράτες (τύπου pizza hut).
 
tamar
14. 18-02-2011 22:31
 
tamar είναι όντως από τις καλύτερες ζύμες που κυκλοφορούν. Αν την θέλεις πιο αφράτη την βάζεις σε μικρότερο ταψί και την αφήνεις και εκεί να φουσκώσει, όπως ακριβώς λέει η Ζωή και έχεις την αφράτη ζύμη.
 
voula
15. 19-05-2011 22:28
 
είναι η πιο νόστιμη πίτσα που έχω φτιάξει κατα τα λεγόμενα του συζύγου μου. 
Εγώ κρατάω την όρεξη μου και το κομμάτι μου για αύριο το πρωί! Σε ευχαριστώ για την συνταγή!!!
 
GINA1


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός