Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτσα (με το… μέτρο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 16
Έχει υποβληθεί από zoi   
Δευτέρα, 10/09/07
Ευρετήριο άρθρου
Πίτσα (με το… μέτρο)
Σελίδα 2
dsc01309_400

Με αυτή την πίτσα έχουμε περάσει αρκετά βράδια με φίλους. Έχουμε φτάσει μέχρι και τα 5 ταψιά σε ένα βράδυ. Η παρακάτω συνταγή είναι για πίτσα λεπτή αλλά μπορεί να γίνει και πιο χοντρή αν χρησιμοποιήσουμε μικρότερο ταψί.

Υλικά και εκτέλεση για το ζυμάρι:

  • Για ένα ταψί φούρνου
  • 2,5 κούπες του τζαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φακελάκι μαγιά ξερή
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Περίπου 200ml νερό χλιαρό
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο

Ανακατεύω με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ τα στερεά υλικά (μιας και δεν μου αρέσει να λερώνω και πολύ τα χέρια μου) και προσθέτω λίγο λίγο το χλιαρό νερό. Συνεχίζω το ανακάτεμα με το πιρούνι για λίγο ακόμη. Μετά λαδώνω λίγο το χέρι μου και συνεχίζω να ανακατεύω με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει πια στα τοιχώματα του μπολ. Λαδώνω τη ζύμη γύρω γύρω ώστε να μην κολλήσει στα τοιχώματα που μπολ καθώς θα φουσκώνει. Αν θέλω προσθέτω στη ζύμη και λίγη ρίγανη. Αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί περίπου. Αν βιάζομαι τη βάζω στο φούρνο στους 50oC στον αέρα. Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί την απλώνω με τις παλάμες σε ένα λαδωμένο ταψί φούρνου. Αν θέλουμε να μην είναι τόσο λεπτή την αφήνουμε ακόμη λίγο μέχρι να φουσκώσει ξανά πριν απλώσουμε τα υλικά. Αν πάλι θέλουμε πιο τραγανή ζύμη μπορούμε αντί για νερό να χρησιμοποιήσουμε είτε γάλα είτε γιαούρτι.

dsc01299_400 dsc01306_400

Όσο το ζυμαράκι φουσκώνει φτιάχνουμε τη σάλτσα και ετοιμάζουμε τα υλικά που θα στρώσουμε από πάνω.

Για τη σάλτσα ανακατεύουμε τα εξής:

  • Μία μικρή τρίγωνη συσκευασία πελτέ ντομάτας
  • Μία μερίδα γάλα εβαπορέ (από αυτό που βάζουμε στον καφέ μας)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ζάχαρη

Όσο για τα υλικά εμείς συνήθως βάζουμε τα εξής:

  • 4-5 Γαλοπούλα καπνιστή
  • Πιπεριά πράσινη
  • Μανιτάρια
  • Ντομάτα
  • Τυρί Gouda και μόνο gouda σε φέτες (δεν χρειάζεται να το τρίψουμε αφού ούτως ή άλλως θα λιώσει)

Στην περίπτωση που θέλουμε πιο ελληνική γεύση προσθέτουμε κρεμμύδι και φέτα.

Έτσι στρώνουμε πρώτα τη σάλτσα, έπειτα τη γαλοπούλα (και το κρεμμύδι αν θέλουμε), έπειτα τυρί gouda και από πάνω τα υπόλοιπα υλικά.

dsc01307_400 dsc01296_400 dsc01308_400

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (96) | Εμφανίσεις: 71094
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
16. 12-11-2011 17:56
 
εγω θελω να σε ρωτησω αν χρειαζεται περισσοτερο αλευρι γιατι μου βγηκε χειλος και προσθεσα παραπανω....ή πρέπει να είναι χειλός; 
οχι οτι δεν την φαγαμε εγινε super...και η σάλτσα όλα τα λεφτά....ευχαριστώ ...zoi
 
reakon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )