Υλικά :
Για τη ζύμη - 150 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 κ.σ. γάλα εβαπορέ
- 2 κ.γ. μπέικιν
- βανίλια
- ½ κιλό αλεύρι μαλακό ή φαρίνα
Για τη γέμιση - 1 ½ κιλό μήλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- κανέλα
- Προαιρετικά : Καρύδια, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση :
Γέμιση Τρίβω τα μήλα. Τα βάζω σε τηγάνι προσθέτοντας τη ζάχαρη και τη κανέλα, και τσιγαρίζω να πιουν όλο το ζουμί τους. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν λίγο. Ζύμη Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη. Παίρνω τη μισή και την απλώνω σε βουτυρωμένο ταψί ή ταρτίερα (30 εκ. περίπου). Απλώνω τη γέμιση και σε χαρτί ψησίματος ανοίγω την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο. Αναποδογυρίζω πάνω στο ταψί το φύλλο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Αν θέλω από πάνω, βάζω ζάχαρη άχνη και κανέλα
Προσθήκη ως Αγαπημένο (32) | Εμφανίσεις: 34206 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |