Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι με μελιτζάνες και τυρί
Μοσχάρι με μελιτζάνες και τυρί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από litsa   
Τετάρτη, 12/09/07
Υλικά
  • 1 kg μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 1 kg μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • λίγη κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 500 gr ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομένα
  • 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • λίγη ζάχαρη
  • 200 gr. φέτα ή κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
Παρασκευή

Κόβετε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 30΄. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κρεμμύδια. Μόλις σωταριστούν και αυτά, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες και σιγοβράζετε για 45' ακόμη.

Μεταφέρετε σε πήλινο σκεύος το μαγειρεμένο κρέας μαζί με τις τηγανητές μελιτζάνες.

Βάζετε ανάμεσε στα υλικά το τυρί.

Ψήνετε το φαγητό για 30' ακόμη σε πολύ σιγανή φωτιά.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 36326
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 12-09-2007 18:41
 
λοιπν να γραψω και εγω τη δικη μου εκδοχη που βεβαια εχω χιλιοπει ατες τις μερες αλλα τη γραφω και εδω για να υπαρχει.εγω κοβω τις μελιτζανες σε ροδελες παχους 2 δαχτυλων και αφου τις εχω αλατισει και ξεπικρισει τις προσθετω ση κατσαρολα που μαγειρευετε το κρεας περιπου στο μισο χρονο αρκετα στριμωχτα μεταξυ τους. 
στα μπαχαρικα σου λιτσα συμφωνω απολυτα ειδικα στην κανελλιτσα  
επισης μια αλλη προταση σερβιρισματος ειναι η εξης: 
τηγανιζουμε πατατες σε ροδελες και τις τοποθετουμε κατω κατω σε πηλινα (αυτα του γιαουρτιου)απο πανω βαζουμε το μαγειρεμενο μοσχαρακι με μελιτζανες και απο πανω τυρι που λιωνει. 
το βαζουμε στο φουρνο για λιγα λεπτα μεχρι να λιωσει το τυρι. 
το εχω κανει με εξαιρετικη επιτυχια σε τραπεζι. 
λιτσα ευχαριστουμε για τη συνταγη 
:)
 
margarita79
2. 13-09-2007 01:20
 
χωρίς κρέας γίνονται ρωταέι η vegeterian (τρομάρα μου :eek )??? :? :?
 
lydia
3. 13-09-2007 07:37
 
Ναι Lydia και βέβαια γίνονται!Η γιαγιά μου η Σμυρνιά έκανε ένα φαγητό που μου άρεσε πολύ.Τηγάνιζε μελιτζάνες σε φέτες ,αφού τις ξεπίκριζε, έφτιαχνε μια σάλτσα ντομάτα με κρεμμυδάκι σκορδάκι και μπόλικη κανέλα και αφού άρχιζε να δένει έριχνε μέσα τις μελιτζάνες για κανένα τεταρτάκι.Μπορεις να το κάνεις λοιπόν και χορτοφαγικό το φαί να στρώσεις κάτω τα λαχανικά και να βάλεις απο πάνω το τυρι.
 
al1975
4. 13-09-2007 09:14
 
Από τα αγαπημένα μου φαγητά το συγκεκριμένο.  
Και έχω καιρό να το φτιάξω
 
sgr
5. 13-09-2007 10:32
 
καλα λυδια και βεβαια γινεται χωρις κρεας εμεις τις περισσοτερες φορες μελιτζανες χωρις κρεας μαγειρευουμε. :grin και παλι αν ακολουθησεις την εκδοχη του πυλινου μπορεις να βαλεις κατω κατω την πατατουλα και απο πανω τις μελιτζανες με το τυρακι
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )