Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι και μανιτάρια
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι και μανιτάρια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 49
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 12/09/07
Ευρετήριο άρθρου
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι και μανιτάρια
Σελίδα 2
p1010455_400_01
Υλικά:
  • Μπριζόλες χοιρινές
  • Χυμός πορτοκαλιού (μισό ποτήρι του νερού κάθε 2 μπριζόλες)
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σκόνη σούπας μανιταριών
  • Λιγο λευκό κρασί
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
Εκτέλεση:

Ψήνουμε τις μπριζόλες σε αντικολλητικο τηγάνι αφού τις έχουμε αλατοπιπερωσει και ρίξει ρίγανη.
Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί
Προσθέτουμε τα μανιτάρια .
Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στις μπριζόλες.
Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί βράση και να δέσει η σάλτσα.
Προς το τέλος διαλύουμε 1 κουταλιά σκόνη σούπας μανιταριών σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό για να δέσει όμορφα η σάλτσα.
Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι

Αυτή τη σάλτσα πολλές φορές την έχω χρησιμοποιήσει σε ρολακια από ψαρονέφρι.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (75) | Εμφανίσεις: 81591
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
16. 08-03-2010 16:38
 
Μπραβο Φλο μου !!Χαιρομαι που σας αρεσαν και εμας ειναι οι αγαπημενες μας!!!Μαλιστα μου τις θυμησες και τις εκανα σημερα!
 
margarita79
17. 07-04-2010 14:40
 
Είμαι καινούρια στην παρέα σας!Έκανα το φαγητό απλά πρόσθεσα λίγο κρέμα γάλακτος στο τέλος και έγιναν υπέροχες!Μπράβο σου!!!
 
IRENA
18. 07-04-2010 14:47
 
Χαιρομαι πολυ που αρεσαν!Μπραβο!Παντως επειδη δενουμε τη σαλτσα με τη μανιταροσουπα δεν χρειαζεται η κρεμα γαλακτος.Την επομενη φορα δοκιμασε τες και χωρις!
 
margarita79
19. 08-04-2010 14:58
 
δεν είχα τη σκόνη για την σούπα μανιταριών γι' αυτό χρησιμοποίησα κρέμα γάλακτος..ξέχασα να το αναφέρω..
 
irena
20. 14-10-2010 11:39
 
Μαργαρίτα μου, αντί να τις κάνω στο τηγάνι μπορώ να τις κάνω στο φούρνο δηλ να τις ψήσω, να τις περιχύσω προς το τέλος με τη σάλτσα τους και να τις αφήσω στο φούρνο λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα;
 
linmak88
21. 14-10-2010 11:47
 
Φανταζομαι πως ναι αν και δεν το εχω κανει ποτε.Γιατι οχι ομως?Παντως μη νομισεις οτι θελουν και πολυ τηγανι...ισα να ροδισουν και απο τις 2 μεριες και μετα σβηνεις με το κρασι και ριχνεις τη σαλτσα.Καλη επιτυχία!
 
margarita79
22. 08-05-2013 17:11
 
πολύ ωραία η συνταγή! τις έκανα κ εγώ αν και επειδή δεν είχα λευκό κρασί έβαλα μπύρα!!αλλά πάλι πεντανόστημες και ζουμερές βγήκαν!
 
elana
23. 08-05-2013 17:11
 
πολύ ωραία η συνταγή! τις έκανα κ εγώ αν και επειδή δεν είχα λευκό κρασί έβαλα μπύρα!!αλλά πάλι πεντανόστημες και ζουμερές βγήκαν!
 
elana

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )