Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 4 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 κρόκο
- 5 φλ.τσαγιού αλεύρι (περίπου)
- γαρύφαλα
- καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το κρόκο και στο τέλος το κονιάκ (και τα αμύγδαλα). Σταματάμε το χτύπημα και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια, όχι όμως για πολύ για να γίνουν αφράτοι. Φτιάχνουμε διάφορα σχήματα το ζυμάρι, καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο και τα βάζουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά (περίπου 15 λεπτά). Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη που έχουμε κοσκινίσει. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 18217 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |