Η κρεατόπιτα αυτή είναι αυθεντική συνταγή κεφαλλονίτικης κρεατόπιτας με τη μόνη διαφορά ότι στην κεφαλλονια χρησιμοποιούν 3 είδη κρέατος μοσχάρι, τραγιο και χοιρινό. Εγώ για πιο ελαφριά την έκανα με μοσχάρι και χοιρινό
Υλικά Για τη γέμιση: - ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μπουκιές
- ½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρές μπουκιές
- Ι κονσέρβα ντοματακια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- ½ ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- 1 φλιτζανάκι ρύζι Καρολίνα
- 1 και μισό κτγ μαντζουράνα(σαψυχο)
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το φύλλο: - 1 φλιτζάνι καλαμποκελαιο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- Μισό κτγ αλάτι
- 1 κτγ πελτέ
- ½ κιλό- ¾ του κιλού αλεύρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση γέμισης: - Σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι μας
- Σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε τα ντοματακια την κανέλλα το αλατοπίπερο και τη μαντζουράνα .
- Βάζουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το κρέας μας να μαγειρευτεί για 40 λεπτά στη χύτρα.
- Ανοίγουμε την χύτρα και αφαιρουμε το ξυλακι κανελλας .Αφού κρυωσει και πριν βάλουμε το κρέας στο ταψί προσθέτουμε το ρύζι.
- Προσοχη:το κρέας μας πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι.
Εκτέλεση ζύμης και άνοιγμα φύλλου: - Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας αλλά να είναι αφρατη.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση σε 2 μπαλάκια
- Το καθένα από τα δυο μπαλάκια το χωρίζουμε σε επιμέρους τρία μπαλάκια.
- παίρνουμε τα τρία πρώτα τα πατάμε με το χέρι μας να γίνουν πλατιά και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο πασπαλίζοντας κορν φλαουρ ανάμεσα τους
- τα ζουπάμε όλα μαζί και ανοίγουμε το κάτω φύλλο μας σε μέγεθος μεγαλύτερο του ταψιού μας.
- Την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθούμε και για το πάνω φύλλο.
Εκτέλεση κρεατόπιτας: - Λαδώνουμε το ταψί μας
- Στρώνουμε το κάτω φύλλο
- Κρατάμε από το κρέας μας ένα φλιτζάνι σάλτσα και προσθέτουμε το ρύζι
- Ρίχνουμε το κρέας στο ταψί μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Στρώνουμε το πάνω φύλλο
- Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα.
- Αλείφουμε το φύλλο με λίγο λάδι.
- ρίχνουμε από πάνω το μισό ζουμί του κρέατος από το φλιτζάνι που έχουμε κρατήσει.
- ΔΕΝ χαράζουμε την πίτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για μια ώρα με μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου στους 180ο C.
- Στο μισό χρόνο ακριβώς ανοίγουμε το φούρνο και περιβρέχουμε την πίτα μας με το υπόλοιπο ζουμί.
- Σβήνουμε το φούρνο όταν το πάνω φύλλο έχει ξεροψηθεί.
- Το κάτω φύλλο όταν την κόψουμε φυσιολογικά θα είναι πιο μαλακό.
- Κόβουμε και σερβίρουμε
Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 28201 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |