Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τσίλι κον κάρνε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από vago   
Κυριακή, 16/09/07
img_1570_400
Υλικά:
Για το κρέας
  • 1/2 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο (ποντίκι)
  • λίγο αλέυρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
Για τα φασόλια
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
  • 1 κοσέρβα ντοματάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ταμπάσκο (οσο αντέχετε)
Για την κρύα σάλτσα ντομάτας
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Κρέας: Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κυβάκια και το αλευρωνουμε. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε το κρέας. Το σωτάρουμε καλά και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και το κρασί και βράζουμε για περίπου 40'.
Φασόλια: Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τα φασόλια, τα ντοματάκια και το ταμπάσκο. Βράζουμε περίπου 15' μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κρύα σάλτσα ντομάτας: Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνω στο ψυγείο για 30'.
Βράζω ρύζι για πιλάφι και σερβίρω ως εξής:
Βάζω το ρύζι σε πιάτο, από πάνω το κρέας, μετά τα φασόλια και τέλος τη σάλτσα ντομάτας.
Καλή όρεξη!!!

mex1

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6113
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 07-12-2007 01:21
 
:cry δεν μου αρέσει και πολύ
 
tats
2. 17-09-2007 22:08
 
Για σένα ειδικά θα το κάνω πιο καυτερό την επομενη φορά και θα το φας θέλεις δεν θέλεις!!!
 
vago
3. 16-09-2008 12:16
 
Το chilli con carne γίνεται με κιμά, και αν δεν προσθέσουμε κύμινο και κόλιανδρο στη σάλτσα δεν είναι τσίλλι κον κάρνε άλλα κρεάς κοκκινιστο με ρύζι και φασόλια...
 
nala
4. 16-09-2008 23:03
 
Μπορείς αν θέλεις να δημοσίευσεις τη συνταγή και στη δική σου εκδοχή ώστε να την έχουμε διαθέσιμη.
 
vago
5. 15-11-2008 14:28
 
Πιο Γρήγορη παραλαγή στο Chilly Con Carne είναι να βάλετε κυμά μοσχαρίσιο αντι για κρέας και όχι ρύζι. Συμφονώ με τον nala. Αν δεν μπει κύμινο και κόλιανδρο τριμένο δεν λέγετε chilly con carne!! Εγώ βάζω και τριμμένο τζιτζερ και του δίνω μια εξωτική γεύση
 
basalba

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 29/11/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός