Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λιγκουίνι με σολωμό Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από KATE   
Τρίτη, 18/09/07
Υλικά
  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 6 φέτες σολομό καπνιστό
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. Βότκα
  • ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
  1. Βράζετε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό.
  2. Κόβετε το σολομό σε λετπές λωρίδες, λιώνετε το βούτυρο
    στο τηγάνι και σωτάρετε λίγο τις λωρίδες σολομού.
  3. Χαμηλωστε τη φωτια. Προσθέτετε στο τηγάνι τη βότκα,
    την κρέμα γάλακτός, λίγο πιπέρι και τ`αφήνετε 5 λεπτά.
  4. Πασπαλίζετε με λίγο άνιθο.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 16223
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 19-09-2007 08:06
 
Τα ζυμαρικά με σολωμό τα έφτιαχνα πολύ συχνά στο παρελθόν αλλά επειδή η κρέμα μου πέφτει βαρυά, τα έφτιαχνα με φιλαδέλφεια.Δηλαδή κρατούσα λίγο νερό απο τα μακαρόνια, έβαζα σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, έριχνα λίγα σπασμένα ροζ πιπέρια να ζεσταθούν, πρόσθετα το τυρί και το αραιώνα με μακαρονόζουμο και κρασί ώστε να γίνει μια κρέμα ρευστή και έριχνα τα μακαρόνια τις λωρίδες του σολωμού που τις έκανα ίσα-ίσα ένα πέρασμα σε ξεχωριστό τηγανάκι και σέρβιρα με στα πιάτα με μπρικ και ελάχιστο ξύσμα λεμονιού.Το φιλαδέλφεια ταιριάζει πολύ με το σολωμό και είχα την ψευδαίσθηση οτι είναι lihgt.
 
al1975
2. 04-10-2007 12:05
 
Κάνουμε ακριβώς την ίδια συνταγή.  
Μόνο που εμείς τρίβουμε το φρέσκο πιπέρι αφου σερβίρουμε, είναι υπέροχη συνταγή και καταπληκτικό φαγητό.
 
MB04
3. 25-06-2008 15:08
 
Δοκιμάστε να "πετάξετε" και 2-3 μπουκίτσες μπόκολο βρασμένο (να κρατάει λίγο). Το έφαγα σε εστιατόριο ιταλικής κουζίνας και πλέον το θεωρώ απαραίτητο συστατικό! Νομίζω, του ταιριάζει πολύ!
 
Aithra

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 08/02/12 )