Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τιραμισού Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Τετάρτη, 19/09/07

017_01

Τη συνταγή αυτή μου έδωσε το καλοκαίρι η θεία μου, η Νίκη. Είναι απλό, γρήγορο και κυρίως πολύ νόστιμο.
Δεν ξέρω αν είναι το αυθεντικό ιταλικό τυραμισού - εγώ έτσι το ξέρω και έτσι σας το μεταφέρω.

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μικρό πακέτο PHILADELPHIA
  • 1 MORFAT
  • 2 κρόκοι (εγώ αν έχω μόνο αβγά του εμπορίου, τους παραλείπω εντελώς)
  • ¾ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική (μπορούμε να βάλουμε και ολόκληρη κούπα, ανάλογα με το πόσο γλυκειά θέλουμε την κρέμα)
  • 2 βανίλιες
  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 1 μικρό γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • κακάο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφήνουμε τη MORFAT για λίγη ώρα στο ψυγείο, και μετά τη χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το μίξερ να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το PHILADELPHIA, χτυπάμε λίγο για να αναμιχθεί με τη MORFAT, προσθέτουμε και τη βανίλια, τη ζάχαρη και τους δύο κρόκους (προαιρετικά), και χτυπάμε πολύ-πολύ καλά (ώστε να λιώσει η ζάχαρη).

Αφήνουμε στην άκρη, και φτιάχνουμε μια στρώση από τα σαβαγιάρ στο πυρέξ ή στο τάπερ που έχουμε επιλέξει, αφού τα βρέξουμε στο γάλα εβαπορέ. Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μισή από την κρέμα που έχουμε φτιάξει, στρώνουμε άλλη μια σειρά από σαβαγιάρ βουτηγμένα στο γάλα, και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε με μπόλικη σκόνη κακάο (αυτό μπορούμε να το κάνουμε και σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά, πριν το σερβίρουμε) και αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο ώστε να «σταθεί» η κρέμα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 19737
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 19-09-2007 14:56
 
ετσι ακριβως το κανω και εγω κατερινα  
καμμια φορα βαζω φιλαδελφεια λαιτ και ζαχαρινη για πιο λαιτ εκδοχη. 
πολυ ωραιο μπραβο
 
margarita79
2. 19-09-2007 15:21
 
το ιταλικό θέλει απαραιτήτως μασκαρπόνε που όμως έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λιπαρά.  
Θεωρώ όμως ότι σαν εναλλακτική λύση χαμηλής θερμικής αξίας η συνταγή μου φαίνεται πολύ καλή. ;)
 
lydia
3. 22-12-2008 02:26
 
2 πακέτα σαβαγιάρ :upset :zzz Ti ine afto? Boro na to vro stin Germania? :sigh Opos k ta ipolipa ilika p.h. 1 MORFAT? :cry
 
ntita
4. 23-12-2008 10:15
 
:grin
 
tina
5. 23-12-2008 13:36
 
Τα σαβαγιάρ ή σαβουαγιάρ είναι είδος τραγανού μπισκότου, φαντάσου το σαν σφολιατίνι με μια όψη καλυμμένη με ζάχαρη κρυσταλλιζέ, σε μακρόστενο σχήμα. Δεν είναι ελληνικό προϊόν, και αφού υπάρχει εδώ θα υπάρχει και στη Γερμανία. Αν το αναζητήσεις σε σ/μ, στα είδη ζαχαροπλαστικής πιστεύω θα το βρεις. Στο ιντερνετ μπορείς να δεις εικόνα εδώ, στο σάιτ μιας ελληνικής εταιρείας: http://www.minosfoods.gr/pastry.htm  
Η Morfat είναι έτοιμη κρέμα σαντιγύ σε αλουμινένιο δοχείο 250 gr., τη χτυπάς με το μίξερ και αφρατεύει. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και εκεί, έστω και σε άλλη συσκευασία.
 
katerina
6. 09-04-2009 02:44
 
Efharisto Katerina.....otan me to kalo to ftiakso tha sas po tin gnomi mou..... :p
 
ntita
7. 14-10-2009 13:40
 
Κατερίνα πολύ καλή η συνταγή σου,ειδικά τα παιδάκια μου το τιμήσανε με το παραπάνω!Ευχαριστώ πολύ! :)
 
demi
8. 15-10-2009 22:02
 
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε! Και για μας είναι από τα αγαπημένα γλυκάκια.
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός