Τη συνταγή αυτή μου έδωσε το καλοκαίρι η θεία μου, η Νίκη. Είναι απλό, γρήγορο και κυρίως πολύ νόστιμο. Δεν ξέρω αν είναι το αυθεντικό ιταλικό τυραμισού - εγώ έτσι το ξέρω και έτσι σας το μεταφέρω.
ΥΛΙΚΑ: - 1 μικρό πακέτο PHILADELPHIA
- 1 MORFAT
- 2 κρόκοι (εγώ αν έχω μόνο αβγά του εμπορίου, τους παραλείπω εντελώς)
- ¾ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική (μπορούμε να βάλουμε και ολόκληρη κούπα, ανάλογα με το πόσο γλυκειά θέλουμε την κρέμα)
- 2 βανίλιες
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
- 1 μικρό γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- κακάο σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε τη MORFAT για λίγη ώρα στο ψυγείο, και μετά τη χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το μίξερ να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το PHILADELPHIA, χτυπάμε λίγο για να αναμιχθεί με τη MORFAT, προσθέτουμε και τη βανίλια, τη ζάχαρη και τους δύο κρόκους (προαιρετικά), και χτυπάμε πολύ-πολύ καλά (ώστε να λιώσει η ζάχαρη).
Αφήνουμε στην άκρη, και φτιάχνουμε μια στρώση από τα σαβαγιάρ στο πυρέξ ή στο τάπερ που έχουμε επιλέξει, αφού τα βρέξουμε στο γάλα εβαπορέ. Στη συνέχεια, απλώνουμε τη μισή από την κρέμα που έχουμε φτιάξει, στρώνουμε άλλη μια σειρά από σαβαγιάρ βουτηγμένα στο γάλα, και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη σκόνη κακάο (αυτό μπορούμε να το κάνουμε και σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά, πριν το σερβίρουμε) και αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο ώστε να «σταθεί» η κρέμα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 21522 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |