Υλικά: - ½ κιλό φασόλια μέτρια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- Σέλινο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Βάζουμε τα φασόλια από βραδύς στο νερό για να μουλιάσουν. Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο (εγώ πάντα στη χύτρα ταχύτητας) το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε τα φασόλια το σέλινο (ή μαϊντανό) και το καρότο. Προσθέτουμε ζεστό νερό, κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν. Εγώ κάνω τα μέτρια φασόλια και τα αφήνω περίπου 40-50 λεπτά στην κλειστή χύτρα ταχύτητας. Μόλις τα φασόλια βράσουν και χυλώσουν ανοίγω τη χύτρα και προσθέτω το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνω να πάρει μια βράση, να χυλώσει ακόμη περισσότερο και στο τέλος προσθέτω λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με μπούκοβο και λεμόνι. Συνοδεύουμε με ρέγκα ψητή ή σπετζοφάι. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 66582 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |