Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική
Φασολάδα Χυλωμένη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τετάρτη, 19/09/07
Υλικά:
  • dsc01346_400½ κιλό φασόλια μέτρια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • Σέλινο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φασόλια από βραδύς στο νερό για να μουλιάσουν.

Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο (εγώ πάντα στη χύτρα ταχύτητας) το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε τα φασόλια το σέλινο (ή μαϊντανό) και το καρότο. Προσθέτουμε ζεστό νερό, κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν. Εγώ κάνω τα μέτρια φασόλια και τα αφήνω περίπου 40-50 λεπτά στην κλειστή χύτρα ταχύτητας. Μόλις τα φασόλια βράσουν και χυλώσουν ανοίγω τη χύτρα και προσθέτω το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνω να πάρει μια βράση, να χυλώσει ακόμη περισσότερο και στο τέλος προσθέτω λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με μπούκοβο και λεμόνι.

Συνοδεύουμε με ρέγκα ψητή ή σπετζοφάι.

Καλή επιτυχία!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 52639
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 19-09-2007 15:00
 
εγω το κρεμμυδι στη φασολαδα το βαζω παντα σε φετες και μου χυλωνει ακομα περισσοτερο. 
το αγαπημενο φαι του ανδρα μου........ 
επισης καμμια φορα για τον μπαμπα μου μαγειρευω την φασολαδα ασπρη δηλαδη απλα χωρις τη ντοματα και βαζω προς το τελος λιγο λεμονακι και λιγη ριγανη . 
μπραβο ζωη ωραιο ελληνικο πραδοσιακο φαγακι
 
margarita79
2. 19-09-2007 16:00
 
Σωστά και λευκή η φασολάδα είναι εκπληκτική!!!
 
zoi
3. 19-09-2007 18:25
 
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο έχω λαχταρήσει τη φάβα της Κατερίνας και τη φασολάδα της Ζωής. Καλό χειμώνα να έχουμε κορίτσια.
 
Lia_P
4. 20-09-2007 07:50
 
Φασολάδα τρομέρη! 
Απο τα αγαπημένα μου όσπρια,εμεις βάζουμε σέλινο και καρότο,με πιπεριά δεν έχω ξαναφάει.Την επόμενη μέρα μου αρέσει πιο πολύ και άν θέλουμε να αυγατίσει βάζουμε μέσα και λίγο ρύζι, το καλυτερό μου!
 
al1975
5. 20-09-2007 10:41
 
Ωραία ιδέα αυτή με το ρύζι! Έμεινε πολύ λίγη φασολάδα (αφού ο μικρός έφαγε ρε παιδιά ένα βαθύ πιάτο γεμάτο με ψωμάκι) Ετσι θα φάμε άλλη μία μέρα. Ευχαριστώ Αγγελική και όλους
 
zoi
6. 20-09-2007 12:13
 
Α η φασολαδα η αγαπημένη. Άντε να έρθουν τα κρύα να την τιμήσουμε.
 
sgr
7. 14-11-2008 13:41
 
αγαπημενη φασολαδα!σημερα τη φτιαχνω.εγω τη βραζω πρωτα για λιγο,πεταω το πρωτο νερο,και στη συνεχεια ριχνω ολα τα υλικα εκτος το αλατι που το ριχνω στο τελος. :zzz
 
maria69

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/10/10 )